komunikat "sieć przewodowa rozłączony"
-
- Piegowaty Guziec
komunikat "sieć przewodowa rozłączony"
dlaczego ciągle pojawia się to okienko, jeśli mam dostęp do internetu? dzięki za info, pozdrawiam
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: komunikat "sieć przewodowa rozłączony"
A jaki masz internet? Przewodowy czy bezprzewodowy? Jeśli zazwyczaj korzystasz z bezprzewodowego to wyłącz automatyczne łączenie na przewodowym.
-
- Piegowaty Guziec
mam przewodowy i normalnie z niego korzystam nawet teraz a komunikat cały czas się wyświetla :/namok pisze:A jaki masz internet? Przewodowy czy bezprzewodowy? Jeśli zazwyczaj korzystasz z bezprzewodowego to wyłącz automatyczne łączenie na przewodowym.
- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
masz tam dhcp czy może stały adres? bo jak stały to wystarczy wywalić won ubunciane networkmanagery i resolvconfy, ustawić sobie połączenie w /etc/network/interfaces i masz święty spokój.
-
- Piegowaty Guziec
mam stały adres ale te czynności, które teraz powinienem wykonać zgodnie z twoją radą to dla mnie niestety czarna magiaethanak pisze:masz tam dhcp czy może stały adres? bo jak stały to wystarczy wywalić won ubunciane networkmanagery i resolvconfy, ustawić sobie połączenie w /etc/network/interfaces i masz święty spokój.

- ethanak
- Wygnańcy
- Kontakt:
no to bez nerwów - poczytaj sobie o konfiguracj sieci w ubuntu/debianie, sprawdź, ustaw i miej święty spokój. jeśli się spieszysz albo lenistwo nie pozwala czytać podaj dokładne parametrt sieci, któraś dobra dusza pewnie między łykami piwa podeśle gotowca.
-
- Piegowaty Guziec
nie jestem leniwy ani mi się nie spieszy, więc poczytam a dopiero potem ewentualnie będę zwracał głowęethanak pisze:no to bez nerwów - poczytaj sobie o konfiguracj sieci w ubuntu/debianie, sprawdź, ustaw i miej święty spokój. jeśli się spieszysz albo lenistwo nie pozwala czytać podaj dokładne parametrt sieci, któraś dobra dusza pewnie między łykami piwa podeśle gotowca.

- ethanak
- Wygnańcy
- Kontakt:
Ale to już nie ten temat.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.mam też taki problem (?), że podczas instalacji ubuntu, kiedy robiłem partycję dysku pomyliłem się i zamiast z wolnych 800 GB, gdzie miałem "moje dokumenty" (na pozostałych 200 GB z 1TB mam Windows Vista) przeznaczyć 100 GB na Ubuntu zrobiło mi się odwrotnie, czyli mam teraz trzy partycje 200 GB - Vista, 100 GB - Moje Dokumenty, 700 GB - Linux, których "nie widzi" Vista, czy to rodzi jakieś poważniejsze konsekwencje w kontekście "zwykłego" użytkowania? z góry wielkie dzięki za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie, Mariusz
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
nie wiedziałem, ale przepraszam i obiecuję stosować się do zasad w przyszłościbear7 pisze:Na Forum panuje zasada:mam też taki problem (?), że podczas instalacji ubuntu, kiedy robiłem partycję dysku pomyliłem się i zamiast z wolnych 800 GB, gdzie miałem "moje dokumenty" (na pozostałych 200 GB z 1TB mam Windows Vista) przeznaczyć 100 GB na Ubuntu zrobiło mi się odwrotnie, czyli mam teraz trzy partycje 200 GB - Vista, 100 GB - Moje Dokumenty, 700 GB - Linux, których "nie widzi" Vista, czy to rodzi jakieś poważniejsze konsekwencje w kontekście "zwykłego" użytkowania? z góry wielkie dzięki za odpowiedź, pozdrawiam serdecznie, Mariusz
jeden temat = jeden problem
Zastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.