I nie trzeba ekstra procedury, na dugu chodził (kiedy ostatnio próbowałem przez tora) poprzez konfig Apacha.
O szczegóły sblamu na Dugu radzę popytać azhaga.
Pozdrawiam

Mało powiedziane. U mnie nawet kliknięcie w "Pełny edytor" bez wpisu kończyło się komunikatem o spamie.mario_7 pisze:ponieważ sblam jest nad wyraz wrażliwy - na razie go wyłączyłem.
Hm... SOA #1, że tak powiem. Od jakiego poziomu ustawiliście odrzucanie spamów?mario_7 pisze:ponieważ sblam jest nad wyraz wrażliwy
POpieramjacekalex pisze:Ja bym radził zostawić tylko czarną listę sblamu, do tego honeypot, wg rady azhaga.
I ja Ci przyklasnę! Kapcie jako system ochrony przed botami sprawdzały się na początku, obecnie boty radzą sobie lepiej niż niejeden człowiek, tak z dobrym wzrokiem, złym lub w ogóle bez tegoż. Captcha, kręcące się gify „site under construction” i inne artefakty z ery internetu łupanego mogą wreszcie odejść.ethanak pisze:Na temat zdeptanych kapci zdania nie zmienię.
A najśmieszniejsze jest to, że xrumer i podobne z recaptchą radzą sobie świetnie. :)ethanak pisze:nie byłem w stanie rozszyfrować recaptcha nawet po piętnastym odświeżeniu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość