Lubuntu zawiesza się podczas instalacji.
-
- Piegowaty Guziec
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Lubuntu zawiesza się podczas instalacji.
Witam. Ściągnąłem sobie Lubuntu 12.10. Wypaliłem na płycie i odpaliłem system z płyty. Wszystko ładnie śmiga na kompie, lecz kłopot pojawia się, kiedy kliknę Zainstaluj Lubuntu 12.10. Wybieram język i następnie pojawia się okno: Przygotowanie do zainstalowania Lubuntu i wszystkie wymagania są spełnione czyli 4,4 GB wolnego miejsca na dysku i dostęp do internetu i klikam wtedy Naprzód i kręci się kółeczko i nic się nie dzieje tylko kręci się kółeczko. Próbowałem kilka razy i ciągle to samo. Proszę o pomoc. Mój sprzęt:
procesor AMD SEMPRON 2200+
768mb RAM
Nvidia Geforce MX440
procesor AMD SEMPRON 2200+
768mb RAM
Nvidia Geforce MX440
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2013, 19:09 przez bezor, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Piegowaty Guziec
Re: Lubuntu zawiesza się podczas instalacji.
Nikt nie potrafi mi pomóc?
-
- Gibki Gibbon
Sprawdziłeś sumę md5 obrazu? (będzie na stronie pobierania). W razie czego nagraj jeszcze raz - możesz użyć płyty CD / DVD - RW.
-
- Piegowaty Guziec
Tak suma md5 obrazu zgadza się. Nagrałem obraz jeszcze na pendrive. Z pendriva system o wiele szybciej chodzi niż z płyty, lecz kiedy przystępuje do instalacji to znowu to samo ;]
-- 18 kwi 2013, o 17:40 --
To co robić?
-- 18 kwi 2013, o 17:40 --
To co robić?
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Jakiś czas temu u rodziców na jakimś podobnym sprzęcie instalowałem ( a raczej próbowałem zainstalować ) 12.10.
Też nie chciało przejść dalej - stało dokładnie w tym samym miejscu co u ciebie.
Ile masz dysków w kompie ?
W moim przypadku było 80GB + 60GB. Jeden ata, drugi serial ata. Odpiąłem nowszy i jakoś instalacja poszła dalej.
Spróbuj pyknąć Ubuntu 12.04. Ja przed wywaleniem jednego dysku wrzuciłem płytkę z jakimś starociem z 2009r i zainstalowało się bez problemu z dwom dyskami.
Też nie chciało przejść dalej - stało dokładnie w tym samym miejscu co u ciebie.
Ile masz dysków w kompie ?
W moim przypadku było 80GB + 60GB. Jeden ata, drugi serial ata. Odpiąłem nowszy i jakoś instalacja poszła dalej.
Spróbuj pyknąć Ubuntu 12.04. Ja przed wywaleniem jednego dysku wrzuciłem płytkę z jakimś starociem z 2009r i zainstalowało się bez problemu z dwom dyskami.
-
- Gibki Gibbon
Rozważ użycie płyty minimal-cd:
https://help.ubuntu.com/community/Insta ... /MinimalCD
Poczytaj i działaj. Jedną z edycji po wielu próbach nagrywania i instalacji tylko z tą pomocą udało mi się zainstalować. Instalator pochodzi z Debiana i nie będziesz miał problemów ze znalezieniem przewodników w internecie.
https://help.ubuntu.com/community/Insta ... /MinimalCD
Poczytaj i działaj. Jedną z edycji po wielu próbach nagrywania i instalacji tylko z tą pomocą udało mi się zainstalować. Instalator pochodzi z Debiana i nie będziesz miał problemów ze znalezieniem przewodników w internecie.