przezroczysty panel w ubuntu 13.04 ( unity )

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
supermisiex
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

przezroczysty panel w ubuntu 13.04 ( unity )

Post autor: supermisiex »

Pytanie: Jak przywrócić przezroczysty górny panel.
Nie jestem początkującym ubunciarzem,ale mam pewien problem. Wcześniej nie miałem problemu z Gnome, ani Unity (do Ubuntu włącznie 12.10).
Historia: Zainstalowałem Gnome-Shell, ale po ok tygodniu zabawy postanowiłem to odinstalować i powrócić do unity oraz dokonałem aktualizacji.
Ani w Unity Tweak Tool, ani CCSM nie działa ustawienie przezroczystości ( tzn. jak chcę ustawić przezroczystość to panel jest czarny).
Szukałem w plikach konfiguracyjnych systemu (jednak nic nie zdziałałem - cóż unity jest jeszcze dla mnie chyba "nieodkrytym lądem") i w internecie (na ubuntu.pl/forum - również) - niestety nic nie znalazłem.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Re: przezroczysty panel w ubuntu 13.04 ( unity )

Post autor: bear7 »

Sprawdzałeś/testowałeś już te rozwiązania: http://askubuntu.com/questions/70910/ho ... -top-panel
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Awatar użytkownika
supermisiex
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity

Re: przezroczysty panel w ubuntu 13.04 ( unity )

Post autor: supermisiex »

bear7 pisze:Sprawdzałeś/testowałeś już te rozwiązania: http://askubuntu.com/questions/70910/ho ... -top-panel
Przecież napisałem: "Ani w Unity Tweak Tool, ani CCSM nie działa ustawienie przezroczystości ( tzn. jak chcę ustawić przezroczystość to panel jest czarny)."
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”