Edit:
Aha, no i MTP działa, niesamowite, podłączam moje LG, a on od razu szykuje SD i widać go w Nautilusie! Juhu! Pomijając, ze lubię kopiować pliki w dwóch oknach, a programik wifi ftp na telefonie+ Gnome Commander działają jakby szybciej....
Ha, byłam w Compizie, ale chyba oczy zamknęłam.Szmitas pisze:MonaLu, 8px w panelu uruchamiania można ustawić, ale póki co z poziomu Menedżera ustawień CompizConfig. I trzeba jeszcze pamiętać, aby po zmianach nie uruchamiać narzędzia Wygląd, bo system ponownie załaduje 32 piksele. Tutaj masz instrukcję - http://www.ubuntu-pomoc.org/ubuntu-13-0 ... 2-pikseli/
Tylko że z klawiatury robi się to szybciej.luk1don pisze:Masz strzałki wstecz i do przodu < > a katalog wyżej klikasz na nazwy, do góry są.
Strzałki widzisz? "Katalog domowy" to jest przycisk do klikania, wejdź sobie w dalsze katalogi, będzie więcej przycisków...
Jeśli chcesz wyjść poza katalog użytkownika, to w lewym panelu masz zakładkę "Komputer" który przenosi cię do głównego systemu plików. Można też tworzyć własne zakładki.
Widzę strzałki (aż tak ślepy nie jestem) ale niestety będąc w katalogu domowym mogę sobie klikać do woli (strzałki to 'wstecz' i 'dalej', które przy pierwszym uruchomieniu okna do niczego sensownego nie służą). A po przycisku "Katalog domowy" również mogę sobie klikać do woli, bez większego efektu.luk1don pisze:Strzałki widzisz? "Katalog domowy" to jest przycisk do klikania, wejdź sobie w dalsze katalogi, będzie więcej przycisków...
To, że mogę przejść do /home z głównego systemu plików wiemrob006 pisze: Jeśli chcesz wyjść poza katalog użytkownika, to w lewym panelu masz zakładkę "Komputer" który przenosi cię do głównego systemu plików. Można też tworzyć własne zakładki.
Większość użytkowników i tak nie ma potrzeby wychodzić poza swój katalog, więc jeśli potrzebujesz takiej funkcjonalności, to jesteś ewenementem .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość