Czy warto korzystać z ubuntu one?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Czy warto korzystać z ubuntu one?
Witam! czy korzystacie z ubuntu one? Czy warto? Mocno obciaża to łącze? Plus tej usługi jest chyba taki że jakby mi się coś zepsuło to mogę mieć wszystkie swoje ustawienia na serwerze i przywrócić, tak? Czy są jeszcze jakieś zalety?
- Tomfoc
- Gibki Gibbon
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: Czy warto korzystać z ubuntu one?
Pierwsze czynności, jakie wykonuję po świeżej instalacji Ubuntu, to usunięcie wszystkich pakietów związanych z UbuntuOne. Jednakże na serwerze UO mam swoje konto i tam przechowuję ważne dane. Do uploadu danych używam przeglądarki internetowej. Jakoś nie mogę zaakceptować tego ciągłego przesyłania danych przez UO. Sam oceń czy tego potrzebujesz.
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
ja używam i powiem tak.
Przesyłanie plików z kompa do U1 bardzo powolne aczkolwiek nie odczuwa się go przy przeglądaniu neta(ja mam mobilny)
w drugą stronę jest już ok.
Można udostępniać znajomym link z jakąś rzeczą z U1 i on ją sobie odbierze.
ja trzymam sobie np. dokumenty niektóre, i w razie potrzeby w każdej chwili mogę sobie je wydrukować, dodatkowo np.zdjęcia które przesyłam na forum to trzymam na U1 zamiast na jakimś imageshack przynajmniej nie znikają z forum po miesiącu
p.s dodatkowo mam synchronizowanie android-u1-komputer i odwrotnie
Przesyłanie plików z kompa do U1 bardzo powolne aczkolwiek nie odczuwa się go przy przeglądaniu neta(ja mam mobilny)
w drugą stronę jest już ok.
Można udostępniać znajomym link z jakąś rzeczą z U1 i on ją sobie odbierze.
ja trzymam sobie np. dokumenty niektóre, i w razie potrzeby w każdej chwili mogę sobie je wydrukować, dodatkowo np.zdjęcia które przesyłam na forum to trzymam na U1 zamiast na jakimś imageshack przynajmniej nie znikają z forum po miesiącu
p.s dodatkowo mam synchronizowanie android-u1-komputer i odwrotnie
- sulti
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Dla mnie U1 jest dyskwalifikowane przez brak wsparcia dla proxy z autoryzacją. Czytałem gdzieś, że wiedzą o tym, i będą to może wdrażać - na razie ni widu ni słychu.
Dlatego korzystam z alternatywnego dropboxa (klient dostępny na chyba wszystkie możliwe platformy).
Dlatego korzystam z alternatywnego dropboxa (klient dostępny na chyba wszystkie możliwe platformy).
- zibiboniek1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Ale dropbox ma chyba tylko 2Gb za free o ile się nie mylę. Google też machmure, bodajże dysk google się to nazywa
-- 29 kwi 2013 07:44 --
Ale dropbox ma chyba tylko 2Gb za free o ile się nie mylę. Google też machmure, bodajże dysk google się to nazywa
-- 29 kwi 2013 07:44 --
- sulti
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
2GB na starcie
Ja obecnie mam 3,25GB. Bonusy się dostaje za jakieś pierdółki, także można pokombinować i będzie. Na razie (a korzystam z tego jakieś 3 lata) nie wykorzystałem połowy.