Asus K53SV wsparcie przez ubuntu

Przenośne komputery i problemy z nimi związane
Awatar użytkownika
Kubaan
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS
Architektura: x86_64
Kontakt:

Asus K53SV wsparcie przez ubuntu

Post autor: Kubaan »

Witam po dość długiej nieobecności na forum.

Ostatnimi czasy naszła mnie chęć aby zainstalować sobie ponownie Ubunciaka. Jednak posiadam Asusa K53SV z hybrydową grafiką (intel & nvidia)..
Wiec moje zapytanie - czy nowe ubuntu wspiera takie rozwiązanie, oraz jak wygląda ogólne działanie na tym laptopie - czas działania na baterii, klawisze funkcyjne, bluetooth itp?

Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi
Awatar użytkownika
linuxozaurus
Gibki Gibbon
Gibki Gibbon
Wersja Ubuntu: 20.04
Środowisko graficzne: GNOME

Re: Asus K53SV wsparcie przez ubuntu

Post autor: linuxozaurus »

ja mam delll vostro 3500 z grafiką nwidia plus intel wystarczy bumblebee a co co skrótów klawiszowych powiem powinno działać wiem to na przykładzie della z serii studio.

Moja rada sprawdź sobie na live skróty klawiszowe. a co bo bumblebee to musisz sam sprawdzić po zainstalowaniu systemu.
witam
Linuxozaurus
Santo Subito Ioannes Paulus II "wolne oprogramowanie dla wolnych ludzi"
Lenowo IdeaPad L340 17API z Windows 11 Windows Dual Boot Linux Mint Cinamon in secure boot end user mode.

🇺🇦Sława Ukrajini!🇺🇦
Fish3r
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME

Re: Asus K53SV wsparcie przez ubuntu

Post autor: Fish3r »

Posiadam ten model, a na nim mam zainstalowane 12.04LTS. Sprawę grafiki załatwia "bumblebee". Wszystkie klawisze funkcyjne działają, praca na baterii ok 3h (podczas oglądania filmów). NIe wiem jak bluetooth bo mój model nie posiada. Dodam jeszcze, że używam kerneli od Pana eXt73.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Laptopy”