Jak uruchomić w pełni spolszczone Ubuntu?

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
Nozycoreki
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.10

Jak uruchomić w pełni spolszczone Ubuntu?

Post autor: Nozycoreki »

Witam,
Jeśli to zły dział to przepraszam, na forum jestem nowy i nie bardzo wiedziałem gdzie umieścić temat.
Poszukuje obrazu Ubuntu 13.04 FULL PL - Obecnie mam pobrane ale nie jest w pełni po Polsku.
Czy wogóle istnieje takie Ubuntu ? Lub 12.10 FULL PL. Zależy mi na obrazie (*.iso) ponieważ bedę uruchamiał z pendrive.
Zarathustra
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Ubuntu 13.04 - FULL PL - Poszukuje

Post autor: Zarathustra »

Ubuntu jest wielojęzyczne pobierasz oficjalny obraz i podczas instalacji wybierasz język, jeśli brakuje jakiś tekstów to warto udać się do zakładki Ustawienia Systemu -> Języki i zainstalować dodatkowe pakiety lokalizacyjne. Może się też zdarzyć, że niektóre aplikacje nie występują w języko polskim w ogóle.
Nozycoreki
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Więc tak . Doinstalowałem to co było. Ale w statusbarze (ikona bateri) - ubuntu na netbooku po rozwinięciu nadal są angielskie teksty. Co z tym "fantem" zrobić?
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Post autor: bear7 »

Nozycoreki pisze: Czy wogóle istnieje takie Ubuntu ? Lub 12.10 FULL PL. Zależy mi na obrazie (*.iso) ponieważ bedę uruchamiał z pendrive.
Nozycoreki pisze:Więc tak . Doinstalowałem to co było. Ale w statusbarze (ikona bateri) - ubuntu na netbooku po rozwinięciu nadal są angielskie teksty. Co z tym "fantem" zrobić?
Twój problem polega na tym, że uruchamiasz Ubuntu w trybie "wypróbuj Ubuntu" (czy jak kto woli w trybie Live), które to niestety, ale nie jest w pełni spolszczone. Każde ponowne uruchomienie, przywraca domyślne ustawienia. Zainstaluj Ubuntu na pendrivie tak, jak na każdym twardym dysku, to twój problem zniknie. Ewentualnie możesz pobawić się z aplikacją remastersys (tylko szukaj szybko, bo autorowi projekt się już znudził).
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Nozycoreki
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Jak uruchomić w pełni spolszczone UBUNTU ?

Okej już rozumiem. A czy po zainstalowaniu obok Windowsa w pełni się spolszczy ?
Czy warto na stałe zamienić UBUNTU na windowsa ?
Dodam że to netbook więc ograniczone możliwości jeśli chodzi o gry itd.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Jak uruchomić w pełni spolszczone UBUNTU ?

Nozycoreki pisze:Okej już rozumiem. A czy po zainstalowaniu obok Windowsa w pełni się spolszczy ?
Tak.
Nozycoreki pisze:Czy warto na stałe zamienić UBUNTU na windowsa ?
Rozumiem, że pytasz, czy warto zamienić Windows na Ubuntu... O to musisz zapytać sam siebie.
Nozycoreki
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: Jak uruchomić w pełni spolszczone Ubuntu?

Okej . Zrobione. Ubuntu śmiga az milo.
Tylko jak ustawić aby powiadomienia z "KADU" (po kliklnieciu) uruchamialy mi się chodzi mi o rozmowy.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Jak uruchomić w pełni spolszczone Ubuntu?

Nozycoreki pisze: Tylko jak ustawić aby powiadomienia z "KADU" (po kliklnieciu) uruchamialy mi się chodzi mi o rozmowy.
A to kolego, jest pytanie na osobny wątek:
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Zanim zapytasz, przetestuj forumową wyszukiwarkę.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”