zniekształcony, trzeszczący dźwięk w chrome i chromium w firefoxie działa ok.

Grafika, film, dźwięk.
sosiq
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

zniekształcony, trzeszczący dźwięk w chrome i chromium w firefoxie działa ok.

Post autor: sosiq »

Problem ten pojawił się wczoraj. Otóż podczas słuchania muzyki na youtubie w przegladarce chromium 18.~ na ubuntu 11.10 nagle coś stało się z dźwiękiem. Zrobił się zniekształcony, przerywa, zacina i trzeszczy. Ściągnałem chrome 20.~ tam problem ten sam. To samo dzieje się na serwisach z filmami online. Więc to nie wina youtuba. Ściągnałem firefoxa 11. tam wszystko działa ok. Więc to wina tych 2ch przeglądarek - chrome i chromium. Dodam, że słuchanie piosenek z dysku za pomocą clementine nie powoduje takich problemów. Czy ktoś mogłby mi pomóc rozgryźć o co chodzi ? :> czy to może być wina sterowników dźwiękowych ?

-- 14 kwi 2012, o 19:15 --

Odświeżam. Szperając coś, szukając doszedłem chyba do wniosku, że to wina alsy bądź pulseaudio. Jak mam firefoxa uruchomionego to w opcjach dźwięku bez problemu moge tam poprzesuwać głośność firefoxa, a w chromium i chrome tego nie moge zrobić non stop to pole miga, nie da sie ruszać suwakiem. Zauważyłem też, że przy włączeniu czy to filmu, czy piosenki z youtuba i innych stron zużycie procesora wskakuje do 97%. Tylko teraz jak to naprawić ?:>
skleya
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: zniekształcony, trzeszczący dźwięk w chrome i chromium w firefoxie działa ok.

Post autor: skleya »

Mały archeolog mode [on]

Miałem ten sam problem.
Pomogło wyłączenie w chrome wtyczki wbudowanej adobe flash:
wpisać w pasek adresu: chrome://plugins/ -> rozwinąć "szczegóły" z prawej strony -> w Adobe Flash Player wyłączyć wtyczkę z trybem PPAPI.

Może komuś pomoże.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”