[OT] Konfiguracja Wine
- pytonbiala
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
[OT] Konfiguracja Wine
Podłącze się i ja pod ten wątek ponieważ mam problem z tym programem, mianowicie zainstalowałem przez wine office i jak chcę tekst zapisać na dysku to wywala mi błąd. co zrobić aby móc zapisywać w wordzie ??
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Konfiguracja Wine
Niech no spojrzę...pytonbiala pisze:Podłącze się i ja pod ten wątek ponieważ mam problem z tym programem, mianowicie zainstalowałem przez wine office i jak chcę tekst zapisać na dysku to wywala mi błąd. co zrobić aby móc zapisywać w wordzie ??

- pytonbiala
- Piegowaty Guziec
ale z ciebie przebojowy jelonek. ja się poważnie pytam bo prace inż muszę pisac a tu ten problem.
-
- Przebojowy Jelonek
No to będzie z Ciebie pseudoinżynier patałach, skoro masz trudności ze sprecyzowaniem sytuacji w jakiej występuje błąd, pokazaniem logów wine i komunikatów błędów jakie występują oraz informacji o tym, w jaki sposób office został poprzez zainstalowany wraz z listą rzeczy jakie trzeba było doinstalować po drodze.pytonbiala pisze:ale z ciebie przebojowy jelonek. ja się poważnie pytam bo prace inż muszę pisac a tu ten problem.
Pomijając już to, że inżynier na Twoim miejscu użył by Windowsa lub innych dedykowanych narzędzi, by nie produkować sobie nadmiarowych problemów.
O, umiesz ustawić awatar! Będą z ciebie ludzie

Ostatnio zmieniony 16 maja 2013, 20:06 przez norvoles, łącznie zmieniany 3 razy.
- ethanak
- Wygnańcy
- Architektura: x86
- Kontakt:
piszesz pracę inżynierską z obsługi worda?
nie obraź się, ale mam nadzieję, że CV do naszej firmy nie przyślesz.
- pytonbiala
- Piegowaty Guziec
piszę o takich rzeczach o których ty pojęcia nawet nie masz, niektórzy są lepsi w ubuntu inni w win a jeszcze inni w budowaniu pomp wielotłoczkowych w napędach hydrostatycznych. nie niektóre rzeczy nie mam poprosty czasu, teraz zamiast pisać pracę rozkminiam co może być nie tak i tracę czas na rozwiązanie problemu.ethanak pisze:piszesz pracę inżynierską z obsługi worda?
ku...a wiadomo że mógłbym napisać na windows ale zainstalowałem 3 miesiące temu ubuntu i nie chce mi się już wracać do windowsa. jeśli będę musiał to to zrobię, liczyłem na waszą pomoc ale chyba się przeliczyłem.
-
- Przebojowy Jelonek
Kochany, przeczytaj to na głos:ku...a wiadomo że mógłbym napisać na windows ale zainstalowałem 3 miesiące temu ubuntu i nie chce mi się już wracać do windowsa. jeśli będę musiał to to zrobię, liczyłem na waszą pomoc ale chyba się przeliczyłem.
i powiedz mi, co z tego wiesz? Czyżby... nic? Czepiasz się, że marnujemy Ci czas, ale to Ty marnujesz naszPodłącze się i ja pod ten wątek ponieważ mam problem z tym programem, mianowicie zainstalowałem przez wine office i jak chcę tekst zapisać na dysku to wywala mi błąd. co zrobić aby móc zapisywać w wordzie ??

Podaj jakieś konkrety.
- pytonbiala
- Piegowaty Guziec
- mistrz1
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska
Czemu koniecznie chcesz używać M$ Word? Inne programy nie dają rady?
"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji!

Chwała Rosji!

-
- Przebojowy Jelonek
Przecież napisałem co chcę wiedzieć... poza tym co dałeś:
- wersja Wine
- jak zainstalowałeś office
- log z uruchomienia office tzn. to co wypluwa terminal po wystąpieniu błędu. Polecenie wygląda tak:
Poza tym zapoznaj się z tym: http://appdb.winehq.org/appview.php?iVersionId=4992
oraz tym: http://askubuntu.com/questions/102119/m ... open-files (pierwsza odpowiedź)
- wersja Wine
- jak zainstalowałeś office
- log z uruchomienia office tzn. to co wypluwa terminal po wystąpieniu błędu. Polecenie wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
wine sciezka/do/office.exe
oraz tym: http://askubuntu.com/questions/102119/m ... open-files (pierwsza odpowiedź)
Niekiedy na bzdurne wymagania promotorów nie ma rady.Czemu koniecznie chcesz używać M$ Word? Inne programy nie dają rady?
- pytonbiala
- Piegowaty Guziec
wine 1,4
instalacja odbyła sie poprzez kliknięcie prawym i wybraniu opcji instaluj poprzez wine
z logiem muszę popracować po teraz akurat zaczą zapisywać
instalacja odbyła sie poprzez kliknięcie prawym i wybraniu opcji instaluj poprzez wine
z logiem muszę popracować po teraz akurat zaczą zapisywać
-
- Przyjaciel
Re: [OT] Konfiguracja Wine
Utworzyłem osobny wątek - powód:pytonbiala pisze:Podłącze się i ja pod ten wątek ponieważ mam problem z tym programem, mianowicie zainstalowałem przez wine office i jak chcę tekst zapisać na dysku to wywala mi błąd. co zrobić aby móc zapisywać w wordzie ??
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
A teraz - prośba kierowana do pytonbiala - proponuję zmienić tytuł wątku na treściwy:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- socrates
- Wytworny Kaczor
- Środowisko graficzne: Xfce
Re: [OT] Konfiguracja Wine
Jest darmowy libreoffice, openoffice czy tez abiword...
Instalujesz i jedziesz z koksem a nie dziadujesz z MO.
Instalujesz i jedziesz z koksem a nie dziadujesz z MO.
Gentoo + XFCE