szukam pluginu compiza (nie pamiętam jego nazwy)

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
kamlukomski
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

szukam pluginu compiza (nie pamiętam jego nazwy)

Post autor: kamlukomski »

Witam dziś robiłem reinstall mojego ubuntu i nie mogę w compizie znaleźć jednego pluginu (nie pamiętam jak się nazywa). Chodzi mi o to gdy mam powiedzmy otwarte 2 okienka i klikne na to znajdujące się z tyłu jest na wierzchu a drugie okienko wtedy przeskakuje do tyłu. Animacja wygląda jakby to okienko które było na wierzchu przesuwa się i jest wsuwane za poprzednie okno. Czy pamięta ktoś z was jak się nazywa ten plugin i jak go włączyć
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 08:56 przez kamlukomski, łącznie zmieniany 1 raz.
norvoles
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: ustawienia compiz

Post autor: norvoles »

Plugin Animacje, zakładka Animacja wyboru. Tam można ustawić efekt jaki ma towarzyszyć wybraniu okna.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: ustawienia compiz

Post autor: bear7 »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
kamlukomski
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

Re: szukam pluginu compiza (nie pamiętam jego nazwy)

:clap: Dzięki dokładnie o to mi chodziło . Mam jeszcze jeden mały problem, rzuć okiem na ten link http://ubuntuone.com/0LWiJV3updoR6rv2Ue1dVv nagrałem jak wygląda i nie bardzo wiem dlaczego tak mi zanikają okienka. Czy to wina systemu ? czy samych ustawień w compizie ?. Nie instalowałem narazie żadnych sterowników karty graficznej więc może dlatego.
norvoles
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek

Post autor: norvoles »

Rozumiem, że chodzi o to mruganie? To może być kwestia sterowników do karty graficznej (jak się domyślam, jest to jakiś Radeon). Pokaż wynik polecenia:

Kod: Zaznacz cały

lspci -nnk | grep -iA2 vga
Powinny się wyświetlić dane Twojej karty graficznej oraz nazwa sterownika użyciu.
kamlukomski
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż

A sorki zapomniałem napisać ma Geforce'a 9800 GT w werji 1GB
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: bear7 »

norvoles pisze:Rozumiem, że chodzi o to mruganie?
Nie o migotanie chodzi, a o puste, białe okna - brak zawartości:
kamlukomski pisze:Mam jeszcze jeden mały problem, rzuć okiem na ten link http://ubuntuone.com/0LWiJV3updoR6rv2Ue1dVv nagrałem jak wygląda i nie bardzo wiem dlaczego tak mi zanikają okienka. Czy to wina systemu ? czy samych ustawień w compizie ?. Nie instalowałem narazie żadnych sterowników karty graficznej więc może dlatego.
Regulamin forum się nie zmienił:
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Ale mała podpowiedź: https://bugs.launchpad.net/compiz/+bug/729979
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”