szukam pluginu compiza (nie pamiętam jego nazwy)
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
szukam pluginu compiza (nie pamiętam jego nazwy)
Witam dziś robiłem reinstall mojego ubuntu i nie mogę w compizie znaleźć jednego pluginu (nie pamiętam jak się nazywa). Chodzi mi o to gdy mam powiedzmy otwarte 2 okienka i klikne na to znajdujące się z tyłu jest na wierzchu a drugie okienko wtedy przeskakuje do tyłu. Animacja wygląda jakby to okienko które było na wierzchu przesuwa się i jest wsuwane za poprzednie okno. Czy pamięta ktoś z was jak się nazywa ten plugin i jak go włączyć
Ostatnio zmieniony 23 maja 2013, 08:56 przez kamlukomski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: ustawienia compiz
Plugin Animacje, zakładka Animacja wyboru. Tam można ustawić efekt jaki ma towarzyszyć wybraniu okna.
-
- Przyjaciel
Re: ustawienia compiz
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Sędziwy Jeż
Re: szukam pluginu compiza (nie pamiętam jego nazwy)

-
- Przebojowy Jelonek
Rozumiem, że chodzi o to mruganie? To może być kwestia sterowników do karty graficznej (jak się domyślam, jest to jakiś Radeon). Pokaż wynik polecenia:
Powinny się wyświetlić dane Twojej karty graficznej oraz nazwa sterownika użyciu.
Kod: Zaznacz cały
lspci -nnk | grep -iA2 vga
-
- Sędziwy Jeż
A sorki zapomniałem napisać ma Geforce'a 9800 GT w werji 1GB
-
- Przyjaciel
Nie o migotanie chodzi, a o puste, białe okna - brak zawartości:norvoles pisze:Rozumiem, że chodzi o to mruganie?
Regulamin forum się nie zmienił:kamlukomski pisze:Mam jeszcze jeden mały problem, rzuć okiem na ten link http://ubuntuone.com/0LWiJV3updoR6rv2Ue1dVv nagrałem jak wygląda i nie bardzo wiem dlaczego tak mi zanikają okienka. Czy to wina systemu ? czy samych ustawień w compizie ?. Nie instalowałem narazie żadnych sterowników karty graficznej więc może dlatego.
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Ale mała podpowiedź: https://bugs.launchpad.net/compiz/+bug/729979
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.