witam planuję użyć taskera do minecrafta, ponieważ jestem leniwy i jest bardzo prosty w użyciu
wersja 3.13 działa dobrze w win xp i niedługo zezłomuje laptopa który go ma, tasker jest mi potrzebny do monotonnych czynności w kilku programach i grach (m.in. minecraft)
cel jest aby nagrać, uruchomić nagranie z taskera w pętli i zająć się innymi rzeczami pod ubuntu
czy wine da radę a jeśli nie to jaka maszyna wirtualna dostarcza wirtualną grafikę pod win XP (95/98 było by też przydatne do o wiele starszych gier)
minecraft + tasker 3.13 użyć wine czy wirtualizacji?
- ka_o_3991
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Re: minecraft + tasker 3.13 użyć wine czy wirtualizacji?
VirtualBox powinien dać radę, bo oferuje akcelerację 3D... ale spadek wydajności będzie spory, więc o ile nie masz mocnego sprzętu - może być cienko (jeśli chcesz coś robić w tym czasie, to 2 rdzenie bardzo się przydadzą).
wine - niby na appdb napisane że minecraft działa ok. Jeśli zadziała też tasker, to zapewne będzie szybciej niż na VirtualBoksie. Proponuję spróbować tego, a jak nie wypali - VB.
wine - niby na appdb napisane że minecraft działa ok. Jeśli zadziała też tasker, to zapewne będzie szybciej niż na VirtualBoksie. Proponuję spróbować tego, a jak nie wypali - VB.

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: minecraft + tasker 3.13 użyć wine czy wirtualizacji?
no cóż zam złożyłem swojego blaszaka z core i7 wodnym chłodzeniem i przyzwoitą kartą, więc virtual box brzmi jak rozwiązanie ;p