Kłopoty z Terminalem i internetem

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
ben199529
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity

Kłopoty z Terminalem i internetem

Post autor: ben199529 »

Witam Mam sporawy kłopot bez którego nic nie zrobię na Ubuntu 11.04 system jest ,,świeży,, A ja posiadam na chwilę obecną tylko internet Mobilny Vodafone. Kiedy w terminalu wpisuję jakąś komędę np.sudo apt-get update czy inne tego typu w terminalu wygląda to tak jak bym nie miał połączenia z internetem ,,404 not found,, Chłopaki pomóżcie bo bez tego nie dam rady nic zrobić a po długiej przerwie z Linuxem chcę czegoś się nauczyć bo Ubuntu oferuje więcej niż Windows.A prawie zapomniałem nie przebywam na terytorium Polski ale nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie
Awatar użytkownika
thalcave
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Fluxbox
Architektura: x86

Re: Kłopoty z Terminalem i internetem

Post autor: thalcave »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

A masz w ogóle połączenie z Internetem? Strony się wczytują?
GNU/Linux user
Na pytania na PW/e-mail nie udzielam odpowiedzi!
Szanujmy innych użytkowników!
Wesprzyj akcje: Temat rozwiązany -> dodajemy [solved]
ben199529
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Tak oczywiście przecież piszę to z komputera :) i strony normalnie działają oczywiście tylko w terminalu jest źle
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Post autor: bear7 »

Powtórzę prośbę thalcave:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Proponuję zapoznać się/przypomnieć sobie regulamin forum.

Twój problem wynika z tego, że wsparcie dla wydania 11.04 zostało oficjalnie zakończone i domyślne repozytoria zostały wyłączone. Inaczej mówiąc, system na którym siedzisz, to umarlak i próbujesz go reanimować, a to nie ma żadnego sensu. Pobierz któreś z nowszych wydań, które ma jeszcze wsparcie: 12.04, 12.10 lub 13.04. Jak masz /home na osobnej partycji, to zainstaluj system z płyty/usb bez formatowania /home.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ben199529
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Rozumiem a czy aktualizacja z poziomu linuxa do nowszych wersji nie pomoże bo już sobie pliki uporządkowałem że tak powiem. I wielkie dzięki za tak szybką pomoc.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Post autor: bear7 »

Tak się bawić nie będziemy...
Chcesz kontynuować ten wątek, to popraw tytuł wątku na treściwy i zgodny z regulaminem.
Temat został zablokowany z powodu naruszeń REGULAMINU

Zgłoś się przez PW jak spełnisz powyższą prośbę. Wówczas, wątek będzie odblokowany.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Zablokowany

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”