Brakujące katalogi pod Windows

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
qba27
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Brakujące katalogi pod Windows

Post autor: qba27 »

Witam, mam przenośny dysk 750GB LG i ostatnio dość mocno go używałem przenosząc raz pomiędzy Ubuntu i Windows. Nie wiem za bardzo co się stało ale pewnie gdzieś podczas zapisu za szybko go odpiąłem i teraz pod Ubuntu widzę wszystkie pliki i katalogi a na Windows zaledwie garstkę. Mało tego gdy kopiuje coś nowego z Windows i chcę zobaczyć pod Ubuntu to też niczego nie widać. Sprawdzałem ntfsfix ale nie pomogło. Może jakieś sugestie?
norvoles
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Brakujące katalogi pod Windows

Post autor: norvoles »

Obsługa NTFS pod Linuksem jest taka sobie. Moim zdaniem, zamiast dociekać co mogło się stać w skutek możliwego błędu sterownika (btw. napisanego przez hobbystów bez wsparcia M$), lepiej zgrać co się da i zrobić pod Windowsem format dysku.
qba27
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 9.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: Brakujące katalogi pod Windows

Post autor: qba27 »

Też myślałem żeby tak zrobić ale miałem nadzieje, że jest jakaś prosta metoda na rozwiązanie tego. Mogę przez Sambę zgrać wszystko z dysku na Windows ale po sieci długo będzie szło. Druga sprawa, że potem trzeba wszystko zgrać z powrotem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”