Witam,
na wstępie zaznacze, że pracuje na wersji 10.04 i nie zainstaluje nowszej.
W wątku, który prowadziłem ostatnio pousuwało mi masę programów i system nie nadawał się do niczego.
Zainstalowałem system ponownie, zainstalowałem program z którym miałem wcześniej problem (Eagle 6.4.0)
Problem pojawił się przy odtwarzaniu czegokolwiek przy użyciu Adobe Flash Player czy instalowaniu programów z Centrum oprogramowania, nie można było nic odtworzyć czy zainstalować (wyskakiwał bląd, który wskazywał uruchomić polecenie "apt-get install -f" po użyciu którego zaczeło się usuwanie masy programów systemowych)
W międzyczasie nagle wyskoczyła czarna strona z białym tekstem, nic dalej się nie działo, więc zrestartowałem komputer,
Po ponownym uruchomieniu włączył się Memtest86, sprawdził wszysko 100%, nie wykazał żadnych błędów i nakazał odświeżenie escape, po tym znowu uruchamia się ten sam proces i tak jest przy każdym ponownym uruchomieniu komputera.
Po włożeniu płyty z Systemem i przejściu do procesu instalacji widnieje informacja, że na komputerze jest już zainstalowany system. Mam nadzieje, że żadne z moich daych nie zostały usunięte.
Tak więc,
co zrobić by nie było błędu podczas instalacji i możliwe byłoby zainstalowanie Adobe oraz jak wyłączyć Memtest by móc normalnie uruchomić komputer i przejść do pulpitu?
Dalsze zmagania z Ubuntu 10.04
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: i3
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Dalsze zmagania z Ubuntu 10.04
U mnie w Grubie jest wybór: Ubuntu i Memtest. Po prostu wybierz Ubuntu. "Czarna strona z białym tekstem" to zwyczajna konsola. Aby wrócić do trybu graficznego wystarczy alt+f7. Niestety nic już nie zrobisz z tą dystrybucją, nie ma wsparcia. Program LinuxCNC jest dostępny dla Ubuntu 12.04, więc może warto zaktualizować? Ta wersja będzie mieć wsparcie do 2017r.
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Błędy podczas instalacji przez Synaptic będą, ponieważ repozytoria dla 10.04 już nie istnieją. Nic w ten sposób nie zainstalujesz.
Tu masz, jak zainstalować Eagle na 12.04 http://www.kaibader.de/running-eagle-ca ... ntu-12-04/
Flash Player prawdopodobnie nie jest już kompatybilny ze starymi wersjami Ubuntu. Nie znam programu Eagle, więc nie wiem, czy Flash Player jest niezbędny do jego działania. O, jeszcze znalazłem instalację wersji 6.4 na Ubuntu 10.04, nie ma słowa o flashu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2528130.html
Tu masz, jak zainstalować Eagle na 12.04 http://www.kaibader.de/running-eagle-ca ... ntu-12-04/
Flash Player prawdopodobnie nie jest już kompatybilny ze starymi wersjami Ubuntu. Nie znam programu Eagle, więc nie wiem, czy Flash Player jest niezbędny do jego działania. O, jeszcze znalazłem instalację wersji 6.4 na Ubuntu 10.04, nie ma słowa o flashu http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2528130.html
także = też
tak że = więc
tak że = więc
Nie mam pojęcia jak to zrobić a informacje zawarte w internecie są niewystarczające.
Do tej pory program instalowałem przy pomocy obrazu iso wypalonego na płycie z linuxCNC, lecz była to wersja na Ubuntu 10.04, nie widze natomiast obrazu dla nowszej wersji, dodatkowo nie mam pewności co do stabilności i poprawnej pracy programu dla tej wersji.
Co do problemu przy instalacji Eagle 6.4.0 już sobie poradziłem, tzn. udało się zainstalować go na wersji 10.04
Do tej pory program instalowałem przy pomocy obrazu iso wypalonego na płycie z linuxCNC, lecz była to wersja na Ubuntu 10.04, nie widze natomiast obrazu dla nowszej wersji, dodatkowo nie mam pewności co do stabilności i poprawnej pracy programu dla tej wersji.
Co do problemu przy instalacji Eagle 6.4.0 już sobie poradziłem, tzn. udało się zainstalować go na wersji 10.04