Witam,
mam problem z płynnością w Guild Wars 2.
Nie jest to kwestia sprzętu, gra używa około 22% CPU, nawet nie 2GB ramu na moje 8GB, a w panelu NVidii zużycie pamięci karty też 22%. Gra automatycznie wykrywa najlepsze ustawienia grafiki. Szczerze mówiąc problem ten pojawia się też w Terze, do której Wine akurat kompilowałam sama (GW2 przez PoL). Dla przykładu Diablo III czy Skyrim działają bez zarzutu. Problem pojawia się więc w grach typu MMO.
Czy ktoś orientuje się co może stanowić problem?
Z góry dziękuję za pomoc i uwagi.
Pozdrawiam
Guild Wars 2 - brak płynności
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Guild Wars 2 - brak płynności
Nie upatrywałbym akurat tego w grach MMO ale po prostu w tym, że WINE zmienne jest - raz ma tak, raz tak. Ja raczej stronię od używania WINE (innymi słowy, nie mam takiej potrzeby) choć kiedyś używałem i pamiętam, że na tym samym komputerze i systemie przy tej samej konfiguracji wine (różniła się tylko wersja chyba 1.1 na 1.1.
miałem lekkie opóźnienia i brak płynności, to akurat był Pro Evolution Soccer o ile się nie mylę.
Ciężko tak naprawdę pomóc, jeśli wiemy tylko, że Ci klatkuje (jak dobrze rozumiem?). Po prostu nie ma innej metody, niż pooglądać raporty innych osób - http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=26558. Mają tam jakieś szatańskie komendy na zwiększenie FPS, niestety nie mam jak sprawdzić

Ciężko tak naprawdę pomóc, jeśli wiemy tylko, że Ci klatkuje (jak dobrze rozumiem?). Po prostu nie ma innej metody, niż pooglądać raporty innych osób - http://appdb.winehq.org/objectManager.p ... &iId=26558. Mają tam jakieś szatańskie komendy na zwiększenie FPS, niestety nie mam jak sprawdzić

-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
Re: Guild Wars 2 - brak płynności
Dziękuję za pomoc. Tego się właśnie bałam, że trzeba będzie grać na niskich detalach. A taka ładna gra :/