Ręcznie wykonane kartki pocztowe
- bialyikar
- Serdeczny Borsuk
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Ręcznie wykonane kartki pocztowe
Mam takie pytanie (nie wiem za bardzo gdzie o to się pytać
), może znajdzie się ktoś zorientowany? Czy Poczta Polska prześle bez problemu ręcznie wykonaną kartkę pocztową? Kartka z jakiejś tektury, formatu jak kartka pocztowa, na jednej stronie jakiś tam rysunek, a na drugiej wypełnione wszystkie dane i znaczki, tak jak na normalnej pocztówce. Lata temu robiłem takie rzeczy i dochodziły bez problemu, ale później słyszałem, że nie można już wysyłać takich rzeczy.

Phenom x4 955 | 16Gb (goodram) | GA-MA770T-UD3 | GF 460GTX | SB Audigy 1 [SB0090] | Lifeview FlyVideo 98FM | Dell U2412M | KDE Neon
- mistrz1
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Lokalizacja: Związek Socjalistycznych Republik Europejskich. Dystrykt – Polska
Re: Ręcznie wykonane kartki pocztowe
Pewnie nie ma u ciebie w pobliżu żadnej poczty, żeby o to zapytać. Poczekaj, może będzie ktoś chętny, żeby się kopsnąć na pocztę i zdobyć informacje. 

"Jeśli robisz to, co zawsze robiłeś, masz to, co zawsze miałeś" – Sokrates
Chwała Rosji!

Chwała Rosji!

- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
- Środowisko graficzne: Openbox
No ba, ja jutro z samego rana wstaję i zapierniczam na pocztę się wypytać... Ale czy nie da się najzwyczajniej zadzwonić

Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"
Arch Linux: "Hahahahaha Rolling Release robi brrrrrr!!!"
Miej wygooglane, a będzie ci dane

- rob006
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Możesz im list z pytaniem wysłaćHwiparam pisze:Ale czy nie da się najzwyczajniej zadzwonić![]()

Może to cię zainteresuje: http://neokartka.pl/
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
Tylko że one nie są ręcznie wykonane chyba...

Ubuntu: "Nie możesz używać tej samej wersji OS przez 12 lat i cały czas otrzymywać do niej aktualizacje oraz wsparcie!"

- rob006
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Kontakt:
Nie wiem co rozumiesz przez "ręcznie wykonane". Jeśli chodzi ci o narysowanie czegoś kredką na papierze, to nie, jeśli tylko o narysowanie (np tabletem, myszką czy po prostu jakieś zdjęcie) to tak - z tego co wiem można drukować własne wzory.
- Hwiparam
- Zakręcona Traszka
Ja przez "ręcznie wykonane" zrozumiałem właśnie takie malowane kredkami/farbkami itp na papierze
W każdym razie tyle z otwierającego wątek postu dałem radę wywnioskować 

- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Całe wieki nie korzystałem z poczty. Ale kiedyś można było nabyć czyste kartki pocztowe, białe po stronie, gdzie zwykle jest obrazek. Może nadal takie można kupić?
także = też
tak że = więc
tak że = więc
-
- Przyjaciel
Na stronie podali taką informację:bialyikar pisze:Mam takie pytanie (nie wiem za bardzo gdzie o to się pytać), może znajdzie się ktoś zorientowany? Czy Poczta Polska prześle bez problemu ręcznie wykonaną kartkę pocztową? Kartka z jakiejś tektury, formatu jak kartka pocztowa, na jednej stronie jakiś tam rysunek, a na drugiej wypełnione wszystkie dane i znaczki, tak jak na normalnej pocztówce. Lata temu robiłem takie rzeczy i dochodziły bez problemu, ale później słyszałem, że nie można już wysyłać takich rzeczy.
Póki to, co chcesz wysłać, spełnia powyższe wymagania, nie powinno być raczej żadnych problemów...Kartka pocztowa – to szczególna usługa, kojarzy się z przygodą, wakacjami – z radością, którą chcesz się podzielić z innymi. Jako kartkę pocztową możesz wysłać widokówkę, kartkę okolicznościową, kartkę korespondencyjną – w zależności od okazji. Kartka pocztowa nadawana jest bez opakowania oraz opatrzona znakiem opłaty pocztowej. Służy do przekazywania krótkiej korespondencji, którą umieszcza się w polu do tego przeznaczonym.
WYMIARY KARTEK POCZTOWYCH:
największe: 120 x 235 mm
najmniejsze: 90 x 140 mm
z tolerancją do +/- 2 mm
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- xxx666xxx
- Wygnańcy
Tak ale ... autor postu może namalować/narysować na np. formacie A4 swój obrazek , zeskanować lub zrobić zdjęcie i przesłać do serwisu i to już będzie ręcznie wykonana kartka pocztowa :] Bo użycie tabletu rysunkowego i GIMP'a to już nie jest tak do końca ręczna robotaHwiparam pisze:Tylko że one nie są ręcznie wykonane chyba...

Laptop: Toshiba Satellite P75 / Intel i7 / 16GB DDR3 / 1TB SATA3 / Intel HD 4600 <= Debian 7.5 Wheezy MATE amd64.
- bialyikar
- Serdeczny Borsuk
- Kontakt:
W trakcie pisania nie miałem za bardzo jak pójść na pocztę, w szczegóły nie będę się wdawać
O zadzwonieniu jednak nie pomyślałem. Dzień później wyjeżdżałem i chodziło o to, abym zabrał odpowiednie przyrządy do wykonania takiej kartki (tak, chodziło o ręcznie narysowanie kredkami, długopisem, czy też jakimiś farbami
). I tak dzięki za odpowiedzi.

Phenom x4 955 | 16Gb (goodram) | GA-MA770T-UD3 | GF 460GTX | SB Audigy 1 [SB0090] | Lifeview FlyVideo 98FM | Dell U2412M | KDE Neon