Steam wywala się po wejściu do sklepu.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86_64
Steam wywala się po wejściu do sklepu.
Zainstalowałem Steama, jednak pojawia się problem, gdy wchodzę do sklepu i klikam na jakąś grę. Po prostu się wyłącza, dzieje się tak prawdopodobnie przy każdej grze. Co jest dziwne, bo na tym samym komputerze i Lubuntu 12.10 działało w porządku. Czy to może wina 64 bitowej wersji systemu ?
-
- Sędziwy Jeż
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Steam wywala się po wejściu do sklepu.
Nie wiem, co ten link ma wspólnego z tym tematem. Steam od kilku tygodni wspiera architekturę 64bit. To raz, a dwa - nie mogłeś wkleić normalnego linku zamiast śmiecić ramkami i google'owskim, conajmniej kiepskim, tłumaczem? Angielski jest od podstawówki w każdej szkole, więc bez przesadyMyszor36pl pisze:Może to zadziała ale nie gwarantuje
http://translate.googleusercontent.com/ ... O3LGDh3TNg

Podejrzewałbym odtwarzacz video, ale to tylko przypuszczenia. Sprawdź i wyszuaj w sklepie Counter Strike (ten oryginalny). Jeśli Steam nie strzeli focha, to jesteśmy w domuZainstalowałem Steama, jednak pojawia się problem, gdy wchodzę do sklepu i klikam na jakąś grę. Po prostu się wyłącza, dzieje się tak prawdopodobnie przy każdej grze. Co jest dziwne, bo na tym samym komputerze i Lubuntu 12.10 działało w porządku. Czy to może wina 64 bitowej wersji systemu ?

Pobierasz wtedy archiwum tar.gz Flash Player 11.2 na Linuksa (wiem, możesz go już mieć w systemie, ale to nie ma znaczenia, chodzi tylko o bibliotekę). Otwierasz to archiwum i kopiujesz z niego libflashplay.so do katalogu:
Kod: Zaznacz cały
~/.steam/bin32/plugins
-
- Piegowaty Guziec
W tym folderze bin32 nie mam czegoś takiego jak plugins. Wszystko jest tak jakby luzem. A i przy tej stronie z counter strike, rzeczywiście się nie wyłącza. Steama zainstalowałem wczoraj.
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
To wrzuć do samego bin32.Szasza123 pisze:W tym folderze bin32 nie mam czegoś takiego jak plugins. Wszystko jest tak jakby luzem. A i przy tej stronie z counter strike, rzeczywiście się nie wyłącza. Steama zainstalowałem wczoraj.
-
- Piegowaty Guziec
Nie pomogło niestety, nawet miałem tą bibliotekę tam. Może łatwiej byłoby zmienić system na 32 bitowy ?
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
A spróbuj do bin64 wsadzić albo utworzyć nowy katalog w tym bin32 o nazwie plugins i tam dać. Nie jestem pewien, bo nowy Steam zmienił troszke te sciezki.Szasza123 pisze:Nie pomogło niestety, nawet miałem tą bibliotekę tam. Może łatwiej byłoby zmienić system na 32 bitowy ?
-
- Piegowaty Guziec
Dobra temat jest już tak jakby przeterminowany, dzisiaj z rana jakieś update się ściągnęło i działa.