Jednolity wygląd motywów środowiska KDE, jak uzyskać?

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Ironclad
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Jednolity wygląd motywów środowiska KDE, jak uzyskać?

Post autor: Ironclad »

Witam, ostatnio borykam się z Kubunu, wszusyko działa jak trzeba, jednak nie mogę uporać się z wyglądem tego środowiska, strasznie mnie ono irytuje. Niby takie konfigurowalne itp a nie nawet jednego takiego samego motywu okien programów, pulpitu i plasmy czy jak to zwie.

Podobają mi się ciemne motywy jak Appows, Atolm, Ambiance, Ember czy Framed. Co zrobić i jak uzyskać taki efekt by całe środowisko wygladało tak samo jednolicie?

Będę wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
sat
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Jednolity wygląd motywów środowiska KDE, jak uzyskać?

Post autor: sat »

Wchodzisz w ustawienia systemu i po kolei pobierasz iinstalujesz twój ulubiony zestaw kolorów EMBER czy jaki inny, potem tak samo dekoracje, kursory i wybierasz po zainstalowaniu z listy, przed chwilą to zrobiłem, prawie nic nie widzę po zainstalowaniu Ember :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ironclad
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Architektura: x86_64

Re: Jednolity wygląd motywów środowiska KDE, jak uzyskać?

Post autor: Ironclad »

Bawiłem się trochę i uzyskałem taki efekt
Obrazek
są jeszcze małe niedociągnięcia w przeglądarce firefox w postaci zbyt jasnych napisów na białym tle lub zbyt ciemnych na czarnym, przez co się zlewają i są słabo widoczne, nie wiem które kolory dokładnie za to odpowiadają, może jakoś się z tym uporam. Poza tym wszystko inne jest ok.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”