Witam, ostatnio borykam się z Kubunu, wszusyko działa jak trzeba, jednak nie mogę uporać się z wyglądem tego środowiska, strasznie mnie ono irytuje. Niby takie konfigurowalne itp a nie nawet jednego takiego samego motywu okien programów, pulpitu i plasmy czy jak to zwie.
Podobają mi się ciemne motywy jak Appows, Atolm, Ambiance, Ember czy Framed. Co zrobić i jak uzyskać taki efekt by całe środowisko wygladało tak samo jednolicie?
Będę wdzięczny za pomoc.
Jednolity wygląd motywów środowiska KDE, jak uzyskać?
- sat
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Jednolity wygląd motywów środowiska KDE, jak uzyskać?
Wchodzisz w ustawienia systemu i po kolei pobierasz iinstalujesz twój ulubiony zestaw kolorów EMBER czy jaki inny, potem tak samo dekoracje, kursory i wybierasz po zainstalowaniu z listy, przed chwilą to zrobiłem, prawie nic nie widzę po zainstalowaniu Ember
Pozdrawiam

- Ironclad
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: Jednolity wygląd motywów środowiska KDE, jak uzyskać?
Bawiłem się trochę i uzyskałem taki efekt

są jeszcze małe niedociągnięcia w przeglądarce firefox w postaci zbyt jasnych napisów na białym tle lub zbyt ciemnych na czarnym, przez co się zlewają i są słabo widoczne, nie wiem które kolory dokładnie za to odpowiadają, może jakoś się z tym uporam. Poza tym wszystko inne jest ok.

są jeszcze małe niedociągnięcia w przeglądarce firefox w postaci zbyt jasnych napisów na białym tle lub zbyt ciemnych na czarnym, przez co się zlewają i są słabo widoczne, nie wiem które kolory dokładnie za to odpowiadają, może jakoś się z tym uporam. Poza tym wszystko inne jest ok.