Tuner USB DVB-T2 dla Ubuntu tudzież innych linuksów

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
Chemical Attack
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Tuner USB DVB-T2 dla Ubuntu tudzież innych linuksów

Post autor: Chemical Attack »

Chciałbym zakupić tuner USB do DVB-T2, w związku z tym mam pytanie do użytkowników Ubuntu, czy możecie coś polecić? Chciałbym kupić tuner który bez żadnych problemów i kombinacji będzie działał z Ubuntu.. Dobrze by było gdyby była w nim również możliwość odbioru radio cyfrowego jak i analogowego, ale nie jest to warunek konieczny. Najważniejszy jest standard DVB-T2 oraz możliwość odbioru kanałów full HD.
arturo1980
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Tuner USB DVB-T2 dla Ubuntu tudzież innych linuksów

Post autor: arturo1980 »

W Polsce obowiązującym standardem jest dvb-t. Zatem inwestycja w tuner dvb-t2 moim zdaniem jest niepotrzebna. Z tunerów mogę polecić Technisat Airstar Telestick2, MSI DigiVox mini2, które bardzo dobrze działają pod ubuntu. Oba tunery nie posiadają możliwości słuchania radia. Stacje radiowe cyfrowe nadaje na razie tylko Cyfrowy Polsat w mux-4, do którego potrzebny jest dedykowany dekoder dvb-t.
Chemical Attack
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Tuner USB DVB-T2 dla Ubuntu tudzież innych linuksów

Post autor: Chemical Attack »

Mieszkam w miejscu gdzie mogę odbierać DVBT-2, poza tym zdarza mi się podróżować. Stąd tuner DVBT-2 USB. Poza tym nie ma co być krótkowzrocznym, bo standardy nadawania na pewno będą podnoszone.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”