To moj pierwszy post wiec witam wszystkich.
NIedawno przesiadlem sie na Ubuntu 11.04 i mam problem z instalacja skype. Brakuje nastepujacych pakietow?(nie wiem czy to trafne okreslenie): libQtDBus.so.4 => not found
libQtWebKit.so.4 => not found
libQtXml.so.4 => not found
libQtGui.so.4 => not found
libQtNetwork.so.4 => not found
libQtCore.so.4 => not found
Znalezlem gdzies w internecie ze sie zalogowac do roota i pobrac je za pomoca komendy zypper i tu pojawia sie kolejny problem. Bo gdy wpisuje zypper .... dostaje komunikat zypper: command not found.
Ktos pomoze?
Nie moge zainstalowac Skype na Ubuntu 11.04
Nie moge zainstalowac Skype na Ubuntu 11.04
Ostatnio zmieniony 18 sie 2013, 13:02 przez tomhorne, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: Skype - problem z instalacja
Kolego, ja również od dziś na tym forum & nawet jeszcze... nie umiem zadać pytania, które brzmi
"instalacja LEXMARK X 3650 pod UBUNTU 12.04 LTS"
której nie umiem dokonać od czasu kompletnego rozstania z kasożerczym M$ używając ichnią hermetyczną płytkę instalacyjną mej drukarki. Moja rada dla Ciebie jest fundamentalna = przejdź na UBUNTU 12.04 LTS, bo Twój system nie jest już obsługiwany (był do kwietnia).
"instalacja LEXMARK X 3650 pod UBUNTU 12.04 LTS"
której nie umiem dokonać od czasu kompletnego rozstania z kasożerczym M$ używając ichnią hermetyczną płytkę instalacyjną mej drukarki. Moja rada dla Ciebie jest fundamentalna = przejdź na UBUNTU 12.04 LTS, bo Twój system nie jest już obsługiwany (był do kwietnia).
- igotit4free
- Przyjaciel
- Architektura: x86_64
Re: Skype - problem z instalacja
Zapoznaj się z regulaminem i zmień temat.
Używasz Ubuntu, tak? To dlaczego próbujesz instalować Skype używając narzędzi hmm ... open SUSE?
Dlaczego używasz 11.04? Obecna wersja Ubuntu to 13.04, przy czym ja polecam ci stabilną 12.04 ...
Skype w Ubuntu instaluje się np. tak i prościej już chyba nie można ...
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Używasz Ubuntu, tak? To dlaczego próbujesz instalować Skype używając narzędzi hmm ... open SUSE?
Dlaczego używasz 11.04? Obecna wersja Ubuntu to 13.04, przy czym ja polecam ci stabilną 12.04 ...
Skype w Ubuntu instaluje się np. tak i prościej już chyba nie można ...
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEMW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+