Witam forum

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
ThePROsiakTV
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86
Kontakt:

Witam forum

Post autor: ThePROsiakTV »

Siema. Jestem ThePROsiakTV. Dzisiaj zarejestrowałem się na tym forum, ponieważ lubię Linuxa, oraz posiadam płytę z Ubuntu 11.04 Natty Narwhal. Jednak małe pytanko na początek: gdy chcę zainstalować Ubuntu z płyty w okienku Instalacja uzyska najlepsze wyniki gdy: Jest przynajmniej 2.5 GB na dysku - :)
Komputer jest podłączony do źródła zasilania - :)
Komputer jest podłączony do internetu - :)
Gdy klikam Dalej, komputer się zawiesza, ale nie do końca. Nadal mam kursor czekania, czekam z pół godziny i nici. Mogę ruszać okienkiem i ruszać kursorem, ale nic to nie daje. Czy ktoś wie o co chodzi?
Awatar użytkownika
enedil
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: i3
Architektura: x86_64
Kontakt:

Re: Witam forum

Post autor: enedil »

Korzystasz z niewspieranej wersji Ubuntu. Instalator chce pobrać pliki, ale nie ma już serwera z którego mógłby te pliki pobrać. Ściągnij nowszą wersję, np. Ubuntu 12.04 LTS, która posiada 5-letnie wsparcie.
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!

~moderatorzy
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Witam forum

Post autor: bear7 »

Zapoznaj się z regulaminem forum i oraz zmień tytuł wątku zgodnie z informacją zamieszczoną w poniższej ramce:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”