Brother DCP J140W drukarka sieciowa - jakie ustawienia
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
Brother DCP J140W drukarka sieciowa - jakie ustawienia
Witam ponownie mam pytank dotyczące konfiguracji drukarki sieciowej Brother j140w. drukarka podpięta jest do routera za pomocą wi-fi i od routera z dhcp dostaje adres ip. Mam zainstalowane sterowniki od producenta. Drukarka jest widoczna przez system w ustawieniach systemu/ sprzęt/drukowanie. Widziana jest jako sieciowa. Sterownik zostaje odnaleziony sprzęt dodany ale niestety nie drukuje. Nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się że wpływ na to ma adres url urządzenia. Zostawiłem go w takiej formie jak był uzupełniony przez kreator. Czy ktoś z Was miał może podobne kłopoty? Na stronie producenta pisze że do konfiguracji dostajemy się przez przeglądarkę tak też uczyniłem niestety podczas próby edycji drukarki jestem proszony o hasło i login których nie znam.
- pijetja
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
Re: Brother DCP J140W drukarka sieciowa - jakie ustawienia
Witam,
1. Jakie ma IP drukarka i czy w ustawieniach drukarki jest ona dodana po IP czy po nazwie sieciowej drukarki?
Jeśli po nazwie sieciowej to tu może być problem. Sprawdź czy drukarka odpowiada na pingi po IP i po nazwie.
Sprawdź ten: viewtopic.php?f=140&t=139272&start=20#p953193
Pozdrowienia
P.
1. Jakie ma IP drukarka i czy w ustawieniach drukarki jest ona dodana po IP czy po nazwie sieciowej drukarki?
Jeśli po nazwie sieciowej to tu może być problem. Sprawdź czy drukarka odpowiada na pingi po IP i po nazwie.
Sprawdź ten: viewtopic.php?f=140&t=139272&start=20#p953193
Pozdrowienia
P.