Brother DCP J140W drukarka sieciowa - jakie ustawienia

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
wojtasm91
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Brother DCP J140W drukarka sieciowa - jakie ustawienia

Post autor: wojtasm91 »

Witam ponownie mam pytank dotyczące konfiguracji drukarki sieciowej Brother j140w. drukarka podpięta jest do routera za pomocą wi-fi i od routera z dhcp dostaje adres ip. Mam zainstalowane sterowniki od producenta. Drukarka jest widoczna przez system w ustawieniach systemu/ sprzęt/drukowanie. Widziana jest jako sieciowa. Sterownik zostaje odnaleziony sprzęt dodany ale niestety nie drukuje. Nie wiem czy dobrze myślę ale wydaje mi się że wpływ na to ma adres url urządzenia. Zostawiłem go w takiej formie jak był uzupełniony przez kreator. Czy ktoś z Was miał może podobne kłopoty? Na stronie producenta pisze że do konfiguracji dostajemy się przez przeglądarkę tak też uczyniłem niestety podczas próby edycji drukarki jestem proszony o hasło i login których nie znam.
Awatar użytkownika
pijetja
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Re: Brother DCP J140W drukarka sieciowa - jakie ustawienia

Post autor: pijetja »

Witam,
1. Jakie ma IP drukarka i czy w ustawieniach drukarki jest ona dodana po IP czy po nazwie sieciowej drukarki?
Jeśli po nazwie sieciowej to tu może być problem. Sprawdź czy drukarka odpowiada na pingi po IP i po nazwie.
Sprawdź ten: viewtopic.php?f=140&t=139272&start=20#p953193
Pozdrowienia
P.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”