ATI Radeon 7670M - jakie sterowniki

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Doominq
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

ATI Radeon 7670M - jakie sterowniki

Post autor: Doominq »

Witajcie,
kilka dni temu ponownie zainstalowałem Ubuntu, po dość długiej przerwie. Kilka lat temu bawiłem się Linuxem, jednak jakoś nigdy się do niego nie przekonałem. Ostatnio po małych przebojach z Windowsem postanowiłem przesiadkę.
Ogólnie bardzo się zdziwiłem, bo sam system działa płynnie i większość rzeczy działa. Nawet bez problemu zainstalowały się sterowniki wszystkie.
Ale właśnie tutaj narodziło się pytanie - jakie sterowniki do karty graficznej ? Przypomnę, że jest to układ hybrydowy Ati/Intel.
Obecne sterowniki, to te z aplikacji 'dodatkowe sterowniki' (zainstalowały się same). Testowałem różne inne wersje, przeglądałem różne fora internetowe.
Nigdzie jednak nie otrzymałem jasnej odpowiedzi - jakie sterowniki wybrać. Pozostać przy tych co są ? Czy może zainstalować najnowsze catalyst ze strony ? Czy jeszcze jakieś inne ?

Dodam, że laptop miałby posiadać tylko ubuntu, wykorzystywany raczej do obsługi excela/worda/ internet i trochę programowanie w javie/c++ oraz raz na jakiś czas uruchomienia bardziej wymagajacej gry :)

Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeśli taki temat gdzieś jest... próbowałem szukać na forum jednak nigdzie nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi.
pavbaranov
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: ATI Radeon 7670M - jakie sterowniki

Post autor: pavbaranov »

Pracujące. Lepsze jest wrogiem dobrego. Jeśli te, które masz spełniają Twoje wymagania - nie ruszaj, bo będzie gorzej.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”