Dwupaluchowe tapnięcie na clickpadzie Samsunga series 9

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
groovy354
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Dwupaluchowe tapnięcie na clickpadzie Samsunga series 9

Post autor: groovy354 »

Siema!
Niedawno postanowiłem się nawrócić na Ubuntu i postawiłem sobie 13.04 na moim Samsungu 900x3C-a01. Ma on clickpad - czyli taki touchpad, że cała powierzchnia jest "klikalna" - tj. fizycznie wduszalna ze słyszalnym kliknięciem. Za Windowsowych czasów miałem sterowniki Synapticsa skonfigurowane tak, że tapnięcie (bez wduszania clickpada) dwoma palcami działało jak środkowy przycisk myszy, a kliknięcie dwoma palcami działało jak prawy przycisk myszy. Oswoiłem się bardzo z takim rozwiązaniem i w mojej głowie zarejestrowało się jako pinnacle clickpadowej produktywności. Chiałbym tak samo skonfigurować sobie sterownik Synapticsa na Ubuntu, ale z tego co widzę synclient nie ma wsparcia dla dwupaluchowych "tapnięć", tylko dla dwupaluchowych kliknięć. Nasłuchałem się dużo o tym, jak w Linuksie można wyklikać/wykodzić dowolną funkcjonalność, dzięki jego dużej elastyczności. Jakiego narzędzia/skryptu mogę użyć, aby osiągnąć dwupaluchową tapalność? :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”