Aktualizacja libglib do >=2.35.9

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
Uogon
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Aktualizacja libglib do >=2.35.9

Post autor: Uogon »

Cześć!
przeszukałem internety i niestety nie znalazłem nic co by mi pomogło rozwiązać problem. Próbuję zainstalować wine oraz sterowniki do karty graficznej, jednakże nie mogę tego zrobić, bo wywala mi błąd jak na screenie poniżej. Błagam pomóżcie i znajdźcie jakieś rozwiązanie bo strasznie to zniechęca do używania ubuntu (czasami :P).

http://imageshack.us/a/img571/982/w5d.png

Zajrzyj do Regulaminu, sprawdź jaka jest dopuszczalna wielkość wklejanych na forum grafik.
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Re: Aktualizacja libglib do >=2.35.9

Post autor: igotit4free »

Zaktualizowałeś repozytoria i system?
Może uchylisz rąbka tajemnicy i napiszesz jaki masz komputer i jaką ma on kartę graficzną, jakiego używa ona sterownika i jaki oraz po co chcesz zainstalować?
Tak czy inaczej w jednym wątku rozwiązujemy jeden temat?

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomy
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Na Forum panuje zasada:
jeden temat = jeden problem
Zastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomości
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
Uogon
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME

Post autor: Uogon »

W takim razie, może inaczej. Chcę to po prostu zaktualizować... czy da się wykonać taki proces? Nie mogę przez to zainstalować WINE, które chciałbym użyć do emulacji niektórych programów z windowsa... Mogę liczyć na pomoc?
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: igotit4free »

Zadałem ci kilka pytań które najzwyczajniej zignorowałeś. Jeśli wiesz lepiej czego potrzebujesz, to po co pytasz?
Po jaką cholerę instalujesz ten sterownik? Sterowniki Intela od lat są w kernelu i generalnie nie trzeba niczego doinstalowywać. Pytam jaką masz kartę ale nie raczysz odpowiedzieć.
Pytam jaki jest twoim zdaniem związek instalacji sterownika Intela z instalacją Wine, nie raczysz odpowiedzieć.
Pytałem czy zaktualizowałeś repozytoria i system, jesteś ponad to aby odpowiadać. Potrzebujesz pomocy?
Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”