[SOLVED] Jak zainstalować sterownik do karty graficznej Nvidia GTX260?

Karty graficzne, dźwiękowe, tv, monitory etc.
woyo22
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

[SOLVED] Jak zainstalować sterownik do karty graficznej Nvidia GTX260?

Post autor: woyo22 »

Witam
Na wieczór zainstalowałem sobie stabilne 13.10 x64 wszystko ładnie działa tylko nie wiem skąd wziąć dobre sterowniki do mojej karty graficznej Nvidia GTX260.
W poprzednich wersjach nie było problemu dawałem nvidia-current i śmigało. Teraz znalazłem na jakiejś stronce komendy pod Mir (nvidia-prime) ale widocznie coś źle zrobiłem i grafika się nie odpaliła po restarcie :-D
Nie chciałbym eksperymentować z nieznanymi mi komendami.
Nie wiem czy z powodu iż nowa wersja pojawiła się dziś to może jeszcze nie być sterowników (w co wątpie) dlatego jeśli ktoś może to niech napisze mi jakie teraz trzeba komendy zarzucić, żeby wszystko śmigało :D
Ostatnio zmieniony 17 paź 2013, 22:55 przez woyo22, łącznie zmieniany 1 raz.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Sterowniki Nvidia GTX260

Post autor: bear7 »

W poprzednich wersjach nie było problemu dawałem nvidia-current i śmigało. Teraz znalazłem na jakiejś stronce komendy pod Mir (nvidia-prime) ale widocznie coś źle zrobiłem i grafika się nie odpaliła po restarcie
Robisz w ten sam sposób, jak w poprzednich wersjach. Mir na dobre ma zagościć w wydaniu 14.04. W 13.10 miał być XMir, ale nie ma. Wydanie 13.10, to takie dopracowane 13.04: http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php/20 ... er-wydane/.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
woyo22
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Problem z instalacją sterowników do karty graficznej Nvidia GTX260 13.10 x64

Post autor: woyo22 »

Fakt mój błąd, nie wiem dlaczego ale przed sformatowaniem po tym jak mi wywaliło obraz nie działało nic z nvidia-current więc myślałem, że jest to zmienione. Teraz zrobiłem tak samo i zadziałało tak więc problem rozwiązany.
Dzięki za pomoc

//bear7: Tym razem tytuł wątku poprawiłem. Zaglądnij do regulaminu forum i sprawdź, jakich słów nie wolno stosować w tytule wątku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Multimedia - karty graficzne, dźwiękowe, telewizyjne, drukarki, skanery”