Wyłączanie monitora podczas oglądania filmów

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
borsuczefutro
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: Inna

Wyłączanie monitora podczas oglądania filmów

Post autor: borsuczefutro »

Jeśli napisałem wątek nie w tym temacie co powinienem to bardzo przepraszam. Pierwszy raz korzystam z jakiegokolwiek forum dla rozwiązania problemu, bo zawsze wolałem rozwikłać wszystko sam, ewentualnie za pomocą wyszukiwarek, poza tym jestem świeżym użytkownikiem linux'a.
Mój problem polega na tym, że kiedy chcę obejrzeć jakikolwiek film w jakimkolwiek odtwarzaczu ekran monitora wyłącza się (wygasa). Oczywiście wchodziłem w opcje zarządzania zasilaniem, lecz niewiadomo z jakich przyczyn, gdy w zakładce zasilanie sieciowe, w obydwu pozycjach ustawię nigdy-nigdy czy też np 1 godz-1 godz to i tak monitor cokolwiek bym robił wyłącza sie po 10min. Wygaszacz ekranu również wyłączyłem całkowicie, ale i to nie pomogło. Szukałem na necie rozwiązanie tego problemu, lecz nie udało mi się nic znaleźć. Już prawie w 100% przerzuciłem się na linux'a właśnie poza oglądaniem filmów, ponieważ jest to irytujące kiedy muszę co chwila wstawać i ruszyć myszką. Z góry dziękuję za pomoc :)
Awatar użytkownika
igotit4free
Przyjaciel
Przyjaciel
Architektura: x86_64

Re: Wyłączanie monitora podczas oglądania filmów

Post autor: igotit4free »

Windows 10 @ GA-P67A-D3-B3, i3-2100 3.10GHz, 8GB RAM, Gigabyte HD6850 1GB RAM
Android 7.0 @ Motorola Moto G4+
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”