phpmyadmin nie chce wczytać backupu
phpmyadmin nie chce wczytać backupu
Witam ponownie
robiłem wczoraj reinstalacje swojego serwera i niestety nie wiedziałem ze nie można robic backupu wszystkich baz na raz tylko trzeba każda z osobna.
teraz mam problem z czymc co nazywa sie information_schema i nie pozwala mi to wczytac backupu.
macie może pomysł jak mogę sie tego ustrojstwa pozbyć z mojej bazy ?
ewentualnie jak moge wczytac tą baze i gdzie zebym mógl sobie porobic pojedyncze backupy kazdej bazy ?
robiłem wczoraj reinstalacje swojego serwera i niestety nie wiedziałem ze nie można robic backupu wszystkich baz na raz tylko trzeba każda z osobna.
teraz mam problem z czymc co nazywa sie information_schema i nie pozwala mi to wczytac backupu.
macie może pomysł jak mogę sie tego ustrojstwa pozbyć z mojej bazy ?
ewentualnie jak moge wczytac tą baze i gdzie zebym mógl sobie porobic pojedyncze backupy kazdej bazy ?
- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: phpmyadmin nie chce wczytać backupu
nie masz się pozbyć tylko wczytać z konsoli. ogólnie zapoznaj się z poleceniami mysql, mysqldump, mysqladmin i podobnymi. phpmyadmin jest fajny ale nie wszystko potrafi.
ale jak po reinstalce phmyadmin tworzy sobie ta baze "information_schema" to ona juz tam jest wiec jej wczytac z backapu nie moge, a dzieki temu nie moge wszystkich innych wczytac...
- ethanak
- Wygnańcy
- Kontakt:
a czy ja mówiłem o phpmyadminie?
na świeżo założonej bazie coś w stylu
baza jest pusta więc i tak nic nie popsujesz
na świeżo założonej bazie coś w stylu
Kod: Zaznacz cały
mysql <plik.sql
przepraszam Cie najmocniej ale dla mnie to jeszcze troche magia i nie do konca rozumiem co chodzi
- ethanak
- Wygnańcy
- Kontakt:
hm... jak by tu powiedzieć żeby nie obrazić...
to takie polecenie co się wklepuje w tym czarnym okienku co się pokazuje jak uruchomisz terminal.
pytanie: masz pod bokiem kogoś kto się zna na administracji mysqlem i możesz go poprosić o pomoc?
pytanie drugie: zaglądałeś do podręczników na stronie mysql?
pytanie trzecie: jak wielki jest ten nieszczęsny backup i czy to sprawa życia i śmierci żeby zaraz wszystko działało?
to takie polecenie co się wklepuje w tym czarnym okienku co się pokazuje jak uruchomisz terminal.
pytanie: masz pod bokiem kogoś kto się zna na administracji mysqlem i możesz go poprosić o pomoc?
pytanie drugie: zaglądałeś do podręczników na stronie mysql?
pytanie trzecie: jak wielki jest ten nieszczęsny backup i czy to sprawa życia i śmierci żeby zaraz wszystko działało?
1 nie mam nikogo dlatego pytam na forum
2 no własnie walcze jakismis skryptami typu
mysql -u root -phaslo testowa < /katalog/backup.sql
ale to tez nie poszło
3 backup to jakies 180 Mb ale po zzipowaniu tylko 16 Mb
2 no własnie walcze jakismis skryptami typu
ale to tez nie poszło
3 backup to jakies 180 Mb ale po zzipowaniu tylko 16 Mb

- ethanak
- Wygnańcy
- Kontakt:
to drugie powinno pójść - jakie są błędy?
jeśli sobie nie dasz rady a rzeczywiście nie masz czasu na naukę od podstaw mógłbym wyciągnąć z tego pliku pojedyncze bazy, ale dopiero rano (na telefonie niestety nie dam rady). masz tam jakieś tajne rzeczy?
jeśli sobie nie dasz rady a rzeczywiście nie masz czasu na naukę od podstaw mógłbym wyciągnąć z tego pliku pojedyncze bazy, ale dopiero rano (na telefonie niestety nie dam rady). masz tam jakieś tajne rzeczy?
błędy takie jak wcześniej
tajnego nie koniecznie raczej kilka stron internetowych które właśnie leżą
ale nie wiem czy bedzie Ci sie chciało to jest ponad milion linijek kodu ...
a do tego nie da rady jakos dopisac zeby pominął kopiowanie tego "information_schema" ?
ERROR 1044 (42000) at line 987730: Access denied for user 'root'@'localhost' to database 'information_schema'
ale nie wiem czy bedzie Ci sie chciało to jest ponad milion linijek kodu ...
a do tego
Ostatnio zmieniony 20 paź 2013, 14:52 przez janku, łącznie zmieniany 1 raz.
- ethanak
- Wygnańcy
- Kontakt:
włącz w my.ini skip-grant-tables.
jeśli sobie nie poradzisz wystaw gdzieś tego zipa i wyślij mi maila (tylko nie pw a maila), zobaczę wcześnie rano co da się zrobić.
jeśli sobie nie poradzisz wystaw gdzieś tego zipa i wyślij mi maila (tylko nie pw a maila), zobaczę wcześnie rano co da się zrobić.
znalazłem tylko cos takiego jak my.cnf ale podmianka nic nie dała
powalcze z tym jeszcze do wieczora i jak sie nie uda to podesle do Ciebie na maila
jakby ktos mial taki sam problem to niestety zbyt dokładnie nie jestem wstanie powiedziec co zrobilem ale przelączyłem wszystkie mozliwe opcje w phpmyadmin i ruszylo
powalcze z tym jeszcze do wieczora i jak sie nie uda to podesle do Ciebie na maila
jakby ktos mial taki sam problem to niestety zbyt dokładnie nie jestem wstanie powiedziec co zrobilem ale przelączyłem wszystkie mozliwe opcje w phpmyadmin i ruszylo