Gimp - TYLKO zmienione bity na oddzielnej warstwie (próbkowanie wszystkich warstw)
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86_64
Gimp - TYLKO zmienione bity na oddzielnej warstwie (próbkowanie wszystkich warstw)
Chciałbym żeby wprowadzane zmiany na warstwie podstawowej pojawiały się na oddzielnej warstwie bez nadpisywania warstwy źródła. Wiem że np Klonowanie ma opcję próbkowania wszystkich warstw i to właściwie by mi wystarczyło, ale pozostałe narzędzia nie posiadają tej funkcji. Czy jest jakiś sposób zmiany tego co widoczne (czyli nie tylko warstwy z której korzystam) bez kopiowania fragmentów i bez użycia maski? Czy możliwe jest skuteczne odejmowanie warstw tak aby w efekcie uzyskać tylko zmienione bity?
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Gimp - TYLKO zmienione bity na oddzielnej warstwie (próbkowanie wszystkich warstw)
Wydaje mi się kolego, że pytasz na nieodpowiednim forum. Twoje pytanie dotyczy użytkowania GIMP-a. Jakby GIMP pod Ubuntu miał problemy ze starem i/lub nie odpalał w ogóle i na starcie zwracał konkretne błędy, to coś pewnie byśmy mogli doradzić. Ale ty pytasz o konkretne funkcje tego programu. Nie każdy użytkownik forum Ubuntu korzysta z GIMP-a, ale użytkownik forum gimpuj.info (raczej) na pewno: http://www.gimpuj.info. Pytając na tym drugim forum, zwiększasz szansę szybkiej i skutecznej odpowiedzi.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
Re: Gimp - TYLKO zmienione bity na oddzielnej warstwie (próbkowanie wszystkich warstw)
To forum przegląda wielu użytkowników i widziałem już tutaj posty dotyczące użytkowania gimpa.