Gimp - TYLKO zmienione bity na oddzielnej warstwie (próbkowanie wszystkich warstw)

Grafika, film, dźwięk.
Moskit08
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Architektura: x86_64

Gimp - TYLKO zmienione bity na oddzielnej warstwie (próbkowanie wszystkich warstw)

Post autor: Moskit08 »

Chciałbym żeby wprowadzane zmiany na warstwie podstawowej pojawiały się na oddzielnej warstwie bez nadpisywania warstwy źródła. Wiem że np Klonowanie ma opcję próbkowania wszystkich warstw i to właściwie by mi wystarczyło, ale pozostałe narzędzia nie posiadają tej funkcji. Czy jest jakiś sposób zmiany tego co widoczne (czyli nie tylko warstwy z której korzystam) bez kopiowania fragmentów i bez użycia maski? Czy możliwe jest skuteczne odejmowanie warstw tak aby w efekcie uzyskać tylko zmienione bity?
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Re: Gimp - TYLKO zmienione bity na oddzielnej warstwie (próbkowanie wszystkich warstw)

Post autor: bear7 »

Wydaje mi się kolego, że pytasz na nieodpowiednim forum. Twoje pytanie dotyczy użytkowania GIMP-a. Jakby GIMP pod Ubuntu miał problemy ze starem i/lub nie odpalał w ogóle i na starcie zwracał konkretne błędy, to coś pewnie byśmy mogli doradzić. Ale ty pytasz o konkretne funkcje tego programu. Nie każdy użytkownik forum Ubuntu korzysta z GIMP-a, ale użytkownik forum gimpuj.info (raczej) na pewno: http://www.gimpuj.info. Pytając na tym drugim forum, zwiększasz szansę szybkiej i skutecznej odpowiedzi.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Moskit08
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04

Re: Gimp - TYLKO zmienione bity na oddzielnej warstwie (próbkowanie wszystkich warstw)

Post autor: Moskit08 »

To forum przegląda wielu użytkowników i widziałem już tutaj posty dotyczące użytkowania gimpa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”