samoczynny restart systemu przy włączonym firefoksie i szybkim przesuwaniu przeglądanych stron
-
- Sędziwy Jeż
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
samoczynny restart systemu przy włączonym firefoksie i szybkim przesuwaniu przeglądanych stron
Jak w temacie. Zdarza się przy włączonym firefoksie i szybkim przesuwaniu przeglądanych stron. W załączniku wynik lshw. Może ktoś coś wypatrzy?
- Załączniki
-
sprzet.txt
- (22.74 KiB) Pobrany 76 razy
Ostatnio zmieniony 24 lis 2013, 09:36 przez igotit4free, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawiłem temat.
Powód: Poprawiłem temat.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Re: samoczynny restart systemu przy włączonym firefoksie i szybkim przesuwaniu przeglądanych stron
Napisz o co chodzi z tym restartem. Całkowity restart czy logout z sesji. Jak wylogowanie to przyczyną może być wadliwy pakiet xserver-xorg-glamoregl. Podaj wtedy jaką masz jego wersje.
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Re: samoczynny restart systemu przy włączonym firefoksie i szybkim przesuwaniu przeglądanych stron
całkowity restart.
wersja xserver-xorg-glamoregl - 0.5.1-0ubuntu4.1, ale mogę aktualizować do 4.2
wersja xserver-xorg-glamoregl - 0.5.1-0ubuntu4.1, ale mogę aktualizować do 4.2
- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Zobacz, co masz w tych plikach, może błędy dotyczące FF, pamięci RAM itp.:
Uruchom też firefoksa w terminalu, wpisując firefox i zobacz, czy jakiegoś podejrzanego komunikatu nie wyświetli (errory itp.). Zmniejsz okno FF abyś miał podgląd na okno terminala i spróbuj przewijać strony.
Co mi jeszcze przychodzi do głowy, to nadmierne obciążenie (przegrzewanie) cpu, karty graficznej, wycieki pamięci.
Kod: Zaznacz cały
gedit ~/.xsession-errors.old
gedit ~/.xsession-errors
Co mi jeszcze przychodzi do głowy, to nadmierne obciążenie (przegrzewanie) cpu, karty graficznej, wycieki pamięci.
także = też
tak że = więc
tak że = więc
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Nie chciałbym zapeszać, ale do tej pory wszystko wskazuje, że pomogło zaktualizowanie xserver-xorg-glamoregl. Przez dwa dni ani razu nie wywaliło systemu.