Jak zainstalować synaptica nie posiadając COU?

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Group-W
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 13.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Re: Jak zainstalować synaptica nie posiadając COU?

Post autor: Group-W »

cx802 pisze: System został zainstalowany poprzez instalator aparatu testowego przy uruchamianiu
Mogę prosić o zrzut ekranu tego instalatora? Nie bardzo się orientuję, jak to wygląda.

Zamiast pobierać ręcznie paczki z internetu, czy też instalować ze źródeł odpowiedz mi na pytanie nr 2 z mojego poprzedniego posta.
Awatar użytkownika
MonaLu
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne

Post autor: MonaLu »

Apt-getem instalujesz z repozytoriów, jak masz już .deb na kompie to... no ja zawsze COU instalowałam :), ale tu http://www.ubucentrum.net/2009/02/insta ... stawy.html jest taka komenda:

Kod: Zaznacz cały

sudo dpkg -i synaptic_0.80.2_amd64.deb

* (gedit:22605): WARNING **: Could not load Gedit repository: Typelib file for namespace 'GtkSource', version '3.0' not found

(gedit:22605): IBUS-WARNING **: The owner of /home/pc/.config/ibus/bus is not root!
Tym drugim błędem się nie przejmuj, u mnie też wyskakuje, ale ten pierwszy może faktycznie wpływać na jakość edycji pliku sources.list. Spróbuj innego edytora tekstu

sudo nano /etc/apt/sources.list
lub wygeneruj listę pod linkiem, który podał Ci xxx666xxx i zastąp nią swoją starą .
Specjalistka od automagicznej samonaprawy sprzętu. ;)

#Bywają takie chwile w życiu człowieka, kiedy żadne radio nie gra jego ulubionej piosenki.
Awatar użytkownika
ethanak
Wygnańcy
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: ethanak »

pierwszym ostrzeżeniem (warning to ostrzeżenie a nie błąd) też nie trzeba się przejmować. gedit po prostu nie może określić języka pliku, i w związku z tym będzie go traktować jak zwykły plik tekstowy, nie włączając np. podświetlania składni.
Кто жопой родился, чижиком не помрёт
cx802
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity

Post autor: cx802 »

Cóż i tak już po ptokach ale dziękuje wszystkim za szczerą chęć pomocy i poświęcenie dla mnie. Postanowiłem jednak przeinstalować system a przy okazji posprawdzać inne dystrybucje bo z tego co widze albo ja jestem niekumaty albo są one zabugowane gorzej od wcześniejszych wersji ale na pewno ten post bedzie dla mnie poradnikiem na przyszłość i postaram sie zrobić z niego użytek być może pomagając też innym:).

temat do zamknięcia
AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor × 4 3,90Ghz || Grafika Nvidia GTX 680 by MSI 2GB DDR5 || RAM 4GB DDR2 Patriot
Obecnie testuje nowsze wydania pod VirtualBox Manager
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”