[13.10] Nie uruchamia się po instalacji własnościowych sterowników NVIDIA Geforce GT 720M
- Thobold
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
[13.10] Nie uruchamia się po instalacji własnościowych sterowników NVIDIA Geforce GT 720M
Witam.
Po instalacji sterownika własnościowego Nvidii z repo, nie uruchamia mi się Unity. System się ładuje, nawet wyświetla (graficzne) okienko "system program problem detected", ale już nic więcej. Podejrzewam, że trzeba dopisać nomodeset przy starcie systemu (ale nie wiem, jak to zrobić). Postępowałem zgodnie z instrukcją z tej strony (sposób 2): http://www.dedoimedo.com/computers/ubun ... vidia.html
Da się to jakoś naprawić bez reinstalacji systemu? Proszę o pomoc.
Ubuntu 13.10 64 bit, laptop to lenovo g500s (http://www.notebooktest.pl/recenzja/rec ... e-gt-720m/) z NVIDIA Geforce GT 720M.
Po instalacji sterownika własnościowego Nvidii z repo, nie uruchamia mi się Unity. System się ładuje, nawet wyświetla (graficzne) okienko "system program problem detected", ale już nic więcej. Podejrzewam, że trzeba dopisać nomodeset przy starcie systemu (ale nie wiem, jak to zrobić). Postępowałem zgodnie z instrukcją z tej strony (sposób 2): http://www.dedoimedo.com/computers/ubun ... vidia.html
Da się to jakoś naprawić bez reinstalacji systemu? Proszę o pomoc.
Ubuntu 13.10 64 bit, laptop to lenovo g500s (http://www.notebooktest.pl/recenzja/rec ... e-gt-720m/) z NVIDIA Geforce GT 720M.
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: i3
- Kontakt:
Re: [13.10] Nie uruchamia się po instalacji własnościowych sterowników NVIDIA Geforce GT 720M
Może jeszcze się da coś zrobić.
Zaloguj się do trybu tekstowego (Crtl + Alt + F2).
Pokaż co zwraca
Zaloguj się do trybu tekstowego (Crtl + Alt + F2).
Pokaż co zwraca
Kod: Zaznacz cały
lspci -k
lsmod
dpkg -l | grep nvidia
Ostatnio zmieniony 16 sty 2014, 23:49 przez enedil, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
- Thobold
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Re: [13.10] Nie uruchamia się po instalacji własnościowych sterowników NVIDIA Geforce GT 720M
Nie mogę sie zalogować do trybu tekstowego (nie działa ani Ctr+Alt+2, ani Ctrl+Alt+T, ani Ctrl+Alt+F1). Dopisałem GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="text" w etc/default/grub i też nie działa.
- enedil
- Przebojowy Jelonek
- Środowisko graficzne: i3
- Kontakt:
Możliwe, że masz xorg na tty1. Spróbuj Crtl alt f2.
Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
~moderatorzy
~moderatorzy
- Thobold
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Czarny ekran. Zniknał kursor w kształcie "x", pojawiło się wielkie nic.
Nic, robię reinstal.
Nic, robię reinstal.
-
- Przyjaciel
- Środowisko graficzne: Inne
Zanim ponownie zaczniesz instalować system, zapoznaj się z tym wątkiem: viewtopic.php?f=135&t=171409Thobold pisze: Nic, robię reinstal.
No chyba że już po ptokach...
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.