W jaki sposób Zaimportować kontatky z GG do Empathy

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Ciastek123
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

W jaki sposób Zaimportować kontatky z GG do Empathy

Post autor: Ciastek123 »

Witam przez przypadek przy pierwszym uruchomieniu pominąłem wszystko i teraz doszło do mnie żeby spróbować tego programu. Zainstalowałem plugin od gadu-gadu. Problem z tym że nie widzę nigdzie opcji aby zimportowało kontakty w pomocy tego programu widnieje napis aby przy pierwszym uruchomieniu wybrać coś tam coś tam i nie wiem co mam zrobić. Próbowałem reinstall niestety nie wyszło i nie mam tego asystenta o którym jest napisane w pomocy. Proszę o pomoc w zimportowaniu kontaktów z Gadu-Gadu
Ostatnio zmieniony 20 sty 2014, 22:20 przez Ciastek123, łącznie zmieniany 2 razy.
TrolleY
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Empathy kontakty GG

Post autor: TrolleY »

Masz na myśli import z pliku jaka była opcja w starych GG czy automatyczny import z serwera? Jeżeli jest ci obojętny klient GG to polecam Kadu zamiast Empathy, gdzie z serwera kontakty mi pobierają się bezproblemowo.
Linux Mint 17 + Cinnamon (x64) / Windows 7 (x64)
Ciastek123
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

Re: W jaki sposób Zaimportować kontatky z GG do Empathy

Post autor: Ciastek123 »

Obojętne jest czy zimportować z pliku czy z serwera ważne aby były wszystkie w Empathy. Empathy chcę używać dlatego, gdyż ładnie działa z Gnome'm. Chwilowo używam PidGina, ale mnie bardzo kusi na empathy.

-- 21 sty 2014, o 22:30 --

Czy jest jakaś metoda?

-- 24 sty 2014, o 22:10 --

Ponawiam pytanie

-- 29 sty 2014, o 23:29 --

Sprawa rozwiązana gdyż skonfigurowałem Pidgina aby wyświetlał mi wiadomości tak jak Empathy i temat do zamknięcia. Konfiguracji dokonałem pobierając wtyczkę z Extensions z gnome.org
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”