Dodatkowy router jako AP WIFI w sieci firmowej
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Dodatkowy router jako AP WIFI w sieci firmowej
Witam chciałbym w sieci firmowej (przewodowej DHCP) dodac APka który rozdawał by WiFi, zrobiłem to podłączając Router TPLinka kabelkiem ze switcha do portu WAN routera i dałem dynamiczne przydzielanie IP oraz skonfigurowałem WiFi, wszystko działa ale gdy kolejnego dnia wszystko uruchamiam ponownie (tak switch i router o którym mowa są na noc wyłączane z zasilania - router główny nie) to nie ma dostępu do internetu. Nie mam za bardzo pomysłu gdzie może leżeć problem. Jakieś podpowiedzi?
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Dodatkowy router jako AP WIFI w sieci firmowej
Pomijając już fakt, że pytanie wykracza poza tematykę Naszego forum, to nie podałeś żadnych konkretnych informacji. I odpowiedź na twoje pytanie...
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Jestem niemal pewny, że TP-LINK wydał więcej, jak jeden model routera i chyba dobrze byłoby podać, co to za model. O nazwie drugiego routera nawet już nie wspomnę. Poza tym, w jakiej konfiguracji pracują te routery? Wybacz, ale jak chcesz uzyskać pomoc, to edytuj pierwszy post i podaj więcej informacji. Zaglądnij również do manuala (najlepiej to do manuala jednego i drugiego routera) i sprawdź, czy umożliwiają rozszerzenie sygnału (extend/extending router signal).
...to, problem jest w ustawieniach sprzętu lub samym sprzęcie.Nie mam za bardzo pomysłu gdzie może leżeć problem. Jakieś podpowiedzi?
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Jestem niemal pewny, że TP-LINK wydał więcej, jak jeden model routera i chyba dobrze byłoby podać, co to za model. O nazwie drugiego routera nawet już nie wspomnę. Poza tym, w jakiej konfiguracji pracują te routery? Wybacz, ale jak chcesz uzyskać pomoc, to edytuj pierwszy post i podaj więcej informacji. Zaglądnij również do manuala (najlepiej to do manuala jednego i drugiego routera) i sprawdź, czy umożliwiają rozszerzenie sygnału (extend/extending router signal).
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.