no hej ponownie
mam 3 monitory, i mam możliwość ustawienia paska unity na każdym monitorze lub na jednym (mogę wybrać którym).
pytanie - czy jest możliwość ustawienia tego paska na dwóch monitorach (np 1+2 czy 1+3)?
ta opcja byłaby bardzo przydatna w pracy np. z dużymi arkuszami kalkulacyjnymi -
obecnie po rozciągnięciu dokumentu pasek unity zasłania prawie całą kolumnę,
natomiast z jednym paskiem unity trzeba 'latać' myszą po ekranach jak żyd po pustym sklepie...
są może jakieś opcje ustawienia ile i i na którym monitorze wyświetla te paski?
Pasek Unity - ustawienie żądanej liczby pasków.
- Dwimenor
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Architektura: x86_64
Re: Pasek Unity - ustawienie żądanej liczby pasków.
Ustawienia launchera dla wielu monitorów są w ustawieniach systemu->ekrany, ale wydaje mi się, że nie da się tak zrobić aby Launcher wyświetlał się na dwóch monitorach a nie na trzecim. Ale jak się da to tylko tam.
Próbowałeś ustawić autohide dla launchera? Wtedy nie powinien nic zasłaniać.
Próbowałeś ustawić autohide dla launchera? Wtedy nie powinien nic zasłaniać.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Re: Pasek Unity - ustawienie żądanej liczby pasków.
@Dwimenor
dzięki serdeczne - próbowałem tam, i jak wcześniej - albo na jednym, albo na wszystkich...
autohide nie zdaje egzaminu - pojawiam się i znikam (w najmniej oczekiwanym momencie oczywiście)...
no nic to - dzięki za chęci - będę musiał przywyknąć
dzięki serdeczne - próbowałem tam, i jak wcześniej - albo na jednym, albo na wszystkich...
autohide nie zdaje egzaminu - pojawiam się i znikam (w najmniej oczekiwanym momencie oczywiście)...
no nic to - dzięki za chęci - będę musiał przywyknąć