Haguichi i okno czatu
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Haguichi i okno czatu
Witam mam problem mianowicie w nakładce Haguichi niema funkcji okno czatu. Czy da się jakoś je doinstalować?
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Haguichi i okno czatu
Źródło: http://www.haguichi.net/faq/How can I chat with people in my Hamachi network?
The Hamachi client on Linux doesn’t support chat by itself. But fortunately you can chat with people in your network using an application like Pidgin (using ‘Bonjour protocol’) or Empathy (using ‘People nearby’) on both ends.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
A w Pidgin bonjour protocol da się ustawić kontakty z sieci Hachiman? Czy każdy z tej listy musi mieć zainstalowane Pidgin (znajomi mają Windowsa)
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Najpierw szukamy potem pytamy...
Kolega sprawdzi, co to jest bonjour i z czym to się je. Na stronie pomocy Pidgina można znaleźć taką informację:
Z językiem japońskim u mnie ciężko, znam tylko Konnichiwa i Sake.
Kolega sprawdzi, co to jest bonjour i z czym to się je. Na stronie pomocy Pidgina można znaleźć taką informację:
A tutaj ktoś już jakiś czas temu zadał podobne pytanie: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1727781What is Bonjour?
Bonjour is a serverless messaging protocol developed by Apple Inc. (Apple article on Bonjour) based on XMPP that operates only on a local network. This XMPP extension defines the protocol.
Co to jest ta sieć Hachiman, to nie mam pojęcia bo ani z niej nie korzystam, ani z Haguichi nie korzystam. Podaje to, do czego Google odsyła po skierowaniu odpowiedniego zapytania. Sprawdzi kolega, jakie wymagania ma sieć Hachiman. Jak siedzi w nich protokół Bonjour, to w powyższym linku jest podane, jak się za to zabrać.A w Pidgin bonjour protocol da się ustawić kontakty z sieci Hachiman?
Z językiem japońskim u mnie ciężko, znam tylko Konnichiwa i Sake.

O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.