Cześć wszystkim,
mój problem (i powtórzył się już kilka razy) wygląda tak, chociaż zdarza się nieregularnie. Posiadam trzy partycje - Ubuntu 13.10, Windows 7 i partycja z danymi. Kiedy na Ubuntu przez klienta BitTorrent pobieram pliki i zapisują się na partycji z danymi, kiedy loguję się na Windows 7 - plików brak. Folder za to jest i nie mam pojęcia jak to ugryźć i czy mogę plik odzyskać?
Znikające pliki podczas zapisywania na partycji z danymi
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Znikające pliki podczas zapisywania na partycji z danymi
Hibernujesz któryś z systemów? Jak tak. to przestań.
Problem ten jest znany i z tego co mi wiadomo (choć nie z doświadczenia), to najczęściej wynika z tego, że jeden z systemów (tu z naciskiem na Windows) jest hibernowany, a nie wyłączany. O ile się nie mylę (a mogę, bo Windowsem od dłuższego czasu jest mi kompletnie obcy), to Windows podczas normalnego startu systemu ma tendencję do "kaszowania (cache)" plików. W przypadku wybudzania z hibernacji ponoć tego już nie robi (jak się mylę, to proszę poprawić - z chęcią poczytam).

Problem ten jest znany i z tego co mi wiadomo (choć nie z doświadczenia), to najczęściej wynika z tego, że jeden z systemów (tu z naciskiem na Windows) jest hibernowany, a nie wyłączany. O ile się nie mylę (a mogę, bo Windowsem od dłuższego czasu jest mi kompletnie obcy), to Windows podczas normalnego startu systemu ma tendencję do "kaszowania (cache)" plików. W przypadku wybudzania z hibernacji ponoć tego już nie robi (jak się mylę, to proszę poprawić - z chęcią poczytam).
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- paczes
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 15.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: Znikające pliki podczas zapisywania na partycji z danymi
Ooo widzisz, a w mojej poprzedniej pracy trąbili zawsze i wszędzie "nie hibernować, nie hibernować". I nie hibernowałem. Z pracy odszedłem i zacząłem hibernować znowu. I dokładnie to mogło być problemem, bo podczas zapisywania był zahibernowany. Dla dobra nauki mogę w najbliższym czasie z tym poeksperymentować