[12.04] Drugi monitor staję się czarny po zalogowaniu.

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
ziomek23
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86

[12.04] Drugi monitor staję się czarny po zalogowaniu.

Post autor: ziomek23 »

Najpierw dodam, że szukałem rozwiązania, ale rozwiązania które natrafiłem nie działały w moim przypadku.

Używam drugiego monitora Hyundai od prau lat (od roku na 12.04) i nie miałem z nim problemu. Ostatnio gdy podłączam monitor to jest na nim obraz przez sekundę a później robi się czarny. Dokładniej, to przy logowaniu ekran jest na laptopie, po wpisaniu hasła przełącza się na monitor, mija jedna sekunda i się robi czarny. Od czego może to zależeć?

Mój laptop to ASUS X53SV, używam środowiska graficznego GNOME 3.0.

-- 24 lut 2014 17:54 --

W celu uczynienia czegokolwiek, przeinstalowałem system, jednakże nie pomogło to niczemu. Czy jest możliwość, że to wina jakiś ustawień/zaktualizowanych pakietow czy zepsutego monitora? Pomysły?

-- 29 mar 2014 19:28 --

Już mam dłuższy czas z tym problem. Sprawdziłem monitor w połączeniu z innym laptopem, również ta sama sytuacja, 1.5 sekundy jest obraz i później wyłącza się. Jakieś sugestie co może być z monitorem nie tak i czy istnieją szanse, że da się coś z nim zrobić? Jeżeli nie znajdę odpowiedzi, to zaniosę go do serwisu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”