To jest możliwe. U mnie też nie działa powiadamianie o aktualizacjach i bez względu jaką wersję (32bity, czy 64bity) zainstaluję. Ostatnie powiadamianie o aktualizacjach działało u mnie w wersji 13.04.Tomfoc pisze:Może tylko u Ciebie i u mnie nie działa - jakoś nie widzę innych narzekających.
To już zależy od polskich tłumaczy - wolontariuszy. Powinno być wszystko gotowe do wydania stabilnego.lukitd pisze:I jeszcze mam takie pytanie. Bo widzę że kubuntu 14.04 nie jest w pełni spolszczone. Finalna wersja będzie cała spolszczona czy tak zostanie jak teraz?
Skąd wiesz, że będzie gotowe do wydania stabilnego? To pewne informacje, czy tylko takie życzenie poparte nadzieją?enedil pisze:To już zależy od polskich tłumaczy - wolontariuszy. Powinno być wszystko gotowe do wydania stabilnego.lukitd pisze:I jeszcze mam takie pytanie. Bo widzę że kubuntu 14.04 nie jest w pełni spolszczone. Finalna wersja będzie cała spolszczona czy tak zostanie jak teraz?
Powinno - regułą jest, że tak było, więc zakładam, że będą kontynuować tradycjęmistrz1 pisze:Skąd wiesz, że będzie gotowe do wydania stabilnego? To pewne informacje, czy tylko takie życzenie poparte nadzieją?enedil pisze:To już zależy od polskich tłumaczy - wolontariuszy. Powinno być wszystko gotowe do wydania stabilnego.lukitd pisze:I jeszcze mam takie pytanie. Bo widzę że kubuntu 14.04 nie jest w pełni spolszczone. Finalna wersja będzie cała spolszczona czy tak zostanie jak teraz?
Fakt, pobrałem iso z wersją beta2 i jak się wybierze ręczne partycjonowanie to nie da się zaznaczyć opcji formatuj i wybrać punktu montowaniamistrz1 pisze:Sprawdziłem dzisiejszy obraz Kubuntu. Dalej ten sam problem. Nie działa partycjonowanie podczas instalacji i nie da się zainstalować Kubuntu.
Nie tylko kubuntu 14.04 nie jest do końca spolszczone, w Ubuntu 14.04 z Unity jest to samo. W Mincie i Zorin OS również to samo, część interfejsu jest po polsku a część po angielsku. Takie coś jest dla mnie nie do przyjęcia.mistrz1 pisze:Tłumaczone jest KDE i nie ma znaczenia na jaką dystrybucję. Teraz po aktualizacji KDE do 4.12.95 wygląda na to, że mogło zostać coś namieszane w Kubuntu, bo powinno być po polsku. http://i18n.kde.org/stats/gui/trunk-kde4/team/pl/
Powiedź kolego, co takiego sam zrobiłeś, że tłumaczenie w takiej formie jest dla Ciebie nie do przyjęcia? Zrobiłeś coś oprócz narzekania? Czy jesteś jednym z tych, którzy śmiało wypisują "weźmy się i zróbcie"...lukitd pisze:Nie tylko kubuntu 14.04 nie jest do końca spolszczone, w Ubuntu 14.04 z Unity jest to samo. W Mincie i Zorin OS również to samo, część interfejsu jest po polsku a część po angielsku. Takie coś jest dla mnie nie do przyjęcia.
Pakiet gnome-control-center został w 14.04 przeportowany do unity-control-center. Szukaj zatem pod tą drugą nazwą. Dla pewności, teraz nie mam dostępu do 14.04, klepnij w terminalu:qnebra pisze:Wie ktoś gdzie jest do tłumaczenia "apperance" na launchpad?
Kod: Zaznacz cały
unity-control-center appearance
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości