Jak dodać/usunąć aplikację z apletu powiadomień znajdującym się na górnym pasku

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
krystian_kk3
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Jak dodać/usunąć aplikację z apletu powiadomień znajdującym się na górnym pasku

Post autor: krystian_kk3 »

Witajcie. Przeinstalowałem system Ubuntu 13.10 i mam taki oto problem: Na poprzednim systemie w aplecie powiadomień (koperta na górnym pasku) była poczta Thunderbird i Facebook. Te aplikacje same się dodały do apletu, natomiast teraz jest tylko poczta Thunderbird a nie ma facebooka. Dziś na próbę zainstalowałem Pidgina, potem go odinstalowalem, ale okazalo się że pidgin też się dodał do apletu i nadal mi z niego przychodza powiadomienia mimo że odinstalowalem. Czy jest jakiś sposób na dodawanie/ usuwanie aplikacji w tym aplecie?

-- 15 kwi 2014, o 13:34 --

Znalazłem rozwiązanie. Dla zainteresowanych: Otwieramy edytor dconf, natępnie rozwijamy com,canocical,indicator,messages. W pliku messages znajdują się programy, które ma obsługiwać indicator empathy i możemy dopisać lub usunąć dany program.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”