Witam, mam dość dziwny problem.
Miałem lenovo s10 i występował tam dziwny problem przy pisaniu. Mianowicie czasami, podczas pisania gubi się mi pole tekstowe, wyglada to tak jakby ktoś kliknął w inny punkt ekranu lub w inne miejsce na polu tekstowym. Przez to muszę często poprawiać swoje teksty.
Myślałem że jest to wina klawiatury w lenovo, ale ostatnio kupiłem sobie lenovo flex 10 i problem tez tu występuje, więc musi być związany z samym systemem.
Czy spotkał się ktoś już z tym?
Gubienie pól tekstowych.
- rom
- Przebojowy Jelonek
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
Re: Gubienie pól tekstowych.
Dotykasz touchpada i przeskakuje ci kursor.
Wyłącz go w preferencjach, jeśli używasz myszki.
Wyłącz go w preferencjach, jeśli używasz myszki.
także = też
tak że = więc
tak że = więc
- Qjr
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Hmm to logiczne, poużywam troszkę z wyłączonym i zobaczę czy efekt nadal występuje.
Czy wie ktoś jak zrobić by touchpad sam się wyłączał gdy podłącze myszkę? Dodam że korzystam z fluxboxa, brak narzędzi konfiguracyjnych dostępnych w Unity.
Czy wie ktoś jak zrobić by touchpad sam się wyłączał gdy podłącze myszkę? Dodam że korzystam z fluxboxa, brak narzędzi konfiguracyjnych dostępnych w Unity.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Tutaj masz podane uniwersalne rozwiązanie: http://askubuntu.com/questions/85065/ho ... ile-typingQjr pisze: Dodam że korzystam z fluxboxa, brak narzędzi konfiguracyjnych dostępnych w Unity.
Coś mi się wydaje, że jak dobrze poszukasz (a jak masz ochotę, to możesz sam napisać i podzielić się nim na forum z innymi), to znajdziesz jakiś skrypt, który to sprawdza co jakiś czas, czy mysz została już podłączona i odcina touchpada.Qjr pisze: Czy wie ktoś jak zrobić by touchpad sam się wyłączał gdy podłącze myszkę?
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.