[SLOVED]Czym i jak naprawić uszkodzone filmy
- Lord_Vader2
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
[SLOVED]Czym i jak naprawić uszkodzone filmy
Witam
Mam pewien problem, jakiś rok temu przez niefrasobliwość sformatowałem dysk z danymi archiwalnymi, miałem tam różne dane w tym filmy i zdjęcia rodzinne, generalnie wszystkie dane odzyskałem, lecz niektóre filmy są uszkodzone, i raczej zależy mi na tych filmach, różnego rodzaju filmy pamiątkowe, filmy są w różnych formatach, głównie mp4 i dvd.
I tu prośba jak w temacie, czy możecie mi polecić coś co by mi pomogło i "połatać" trochę te filmiki.
Nie liczę że dostane tu "złoty" środek i wszystko mi zrobi, nie potrzebowałem wcześniej korzystać z tego rodzaju programów, to proszę o wyrozumiałość, próbowałem divfixa przy mp4 wywala błędy.
Mam pewien problem, jakiś rok temu przez niefrasobliwość sformatowałem dysk z danymi archiwalnymi, miałem tam różne dane w tym filmy i zdjęcia rodzinne, generalnie wszystkie dane odzyskałem, lecz niektóre filmy są uszkodzone, i raczej zależy mi na tych filmach, różnego rodzaju filmy pamiątkowe, filmy są w różnych formatach, głównie mp4 i dvd.
I tu prośba jak w temacie, czy możecie mi polecić coś co by mi pomogło i "połatać" trochę te filmiki.
Nie liczę że dostane tu "złoty" środek i wszystko mi zrobi, nie potrzebowałem wcześniej korzystać z tego rodzaju programów, to proszę o wyrozumiałość, próbowałem divfixa przy mp4 wywala błędy.
Ostatnio zmieniony 17 maja 2014, 15:04 przez Lord_Vader2, łącznie zmieniany 1 raz.
Google też jest moim przyjacielem
- xxx666xxx
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Re: Czym i jak naprawić uszkodzone filmy
Sam odtwarzacz Totem naprawia filmy z uszkodzonym indexem. Sam kiedyś miałem taki film który nakręciłem kamerka analogową potem zgrałem do DVD i płyta uległa porysowaniu po zgrniu index był uszkodzony a Totem go sam z siebie naprawił. Napisał, że to potrwa chwilkę (trwało to 4 godziny
) ale naprawił!

Laptop: Toshiba Satellite P75 / Intel i7 / 16GB DDR3 / 1TB SATA3 / Intel HD 4600 <= Debian 7.5 Wheezy MATE amd64.
- Lord_Vader2
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Bardziej chodzi mi o to że film zaskakuje, po kilkudziesięciu sekundach jest error i koniec oglądania.
- michas2224
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Unity
W repozytoriach ubuntu jest avifix
Natomiast ja kiedyś stosowałem mencodera: wątek: https://compbrain.net/archives/18
VLC też czasami dobry
Natomiast ja kiedyś stosowałem mencodera: wątek: https://compbrain.net/archives/18
VLC też czasami dobry

- Lord_Vader2
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Re: [SLOVED]Czym i jak naprawić uszkodzone filmy
Połatałem filmy totemem i avifixem