Zmiana położenia docka

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
Michael97
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04

Zmiana położenia docka

Post autor: Michael97 »

Hej, posiadam Ubuntu 14.04 w sumie to po raz pierwszy używam Ubuntu i jeszcze nie ogarniam do końca.
I tutaj moje pytanie czy da się przenieść ten dock, który jest po lewej stronie ekranu na dolną część ekranu?

Dzięki za wyrozumiałość ;)
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Zmiana położenia docka

Post autor: bear7 »

Nie da się przenieść panelu uruchamiania (Launchera). Nie ma takiej opcji i nie zanosi się, aby się pojawiła. Można natomiast ustawić automatyczne ukrywanie panelu: Ustawienia systemu > Appearance > Bahavior i włączyć ukrywanie panelu.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Michael97
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: Michael97 »

No tak to wiem, dobra mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się w tym górnym pasku zmienić żeby cały czas mi pokazywało przyciski wyjścia, minimalzizacji, pliku, edycji itd.. Bo trochę mnie to denerwuje jak za każdym razem tam najadę to się zmienia nazwa strony na której jestem na tamte przyciski.
Rygiel
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Post autor: Rygiel »

Tak działa Unity, tego raczej nie zmienisz. Może inne środowisko graficzne?
Ubuntu 14.04, Windows 8 @ Pentium Dual-Core CPU E6300 2.80GHz x2, 2GB RAM, Nvidia GeForce 9600GT 512MB
Android 4.4.3 @ Samsung Galaxy S Advance, Android 4.1 @ Kiano Dual Core 10.1 3G
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Post autor: bear7 »

Michael97 pisze:No tak to wiem, dobra mam jeszcze jedno pytanie. Czy da się w tym górnym pasku zmienić żeby cały czas mi pokazywało przyciski wyjścia, minimalzizacji, pliku, edycji itd.. Bo trochę mnie to denerwuje jak za każdym razem tam najadę to się zmienia nazwa strony na której jestem na tamte przyciski.
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Jak zaczynasz swoją przygodę, to zapoznaj się z Naszym Przewodnikiem po Ubuntu 14.04. Został on stworzony dla początkujących w celu zredukowania pytań, takich jak twoje.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”