Pozdrawiam
Moderator: e X t 7 3
Pomogła reinstalacja instalatora. Pakiet istniał w systemie, wywaliłem wszystko z parametrem --purge, dodatkowo siedziały jakieś błędy odnośnie repo. Po aktualizacji systemu wyłączyła się główna gałąź netext73.enedil pisze:Bo nie masz NeteXt'a. SpróbujKod: Zaznacz cały
sudo apt-get remove netext73 ; sudo apt-get install netext73
Kod: Zaznacz cały
yuno@yuno-mint ~ $ lspci | grep VGA | awk '{print tolower($0)}'
00:02.0 vga compatible controller: intel corporation 3rd gen core processor graphics controller (rev 09)
Jak, skoro one się NIE BUDUJĄ???sterowniki z repozytorium zapewne nie zadziałają z moimi kernelami v30.x - tu moje buildy sterowników są dostosowane do zmian w API kerneli.
no Manjaro zaczyna zdobywać zwolenników, żeby daleko nie szukać FadeMind tam się ostro udziela, eloaders też mówi, że jest nieźle w Majnaro...nomoreground pisze:A ja się właśnie wzięłam za zabawę Manjaronawet płynnie toto chodzi i mi się podoba..... Ciekawe ile wytrzymam zanim zacznę przepraszać Minta (a skoro to moja 4 instalacja Manajro w ciągu 2 dni..... Nie pytajcie....).
Też nie wróżę im sukcesu, ale myślę, że dzięki Manjaro, Arch stał się popularniejszy, a im nie wróżę szybkiego upadku. Ta dystrybucja przypomina sposobem rozwijania Debiana, robią przemyślane decyzje. Zresztą mają już sporo fanów.e X t 7 3 pisze:Cóż Manjaro jest dla mnie swego rodzaju "ciekawostką". Moim zdaniem nie ma szans na rynku "mainstream" i wsparcie tej Dystrybucji można rozważać jedynie w kontekście hobbystycznym. Zresztą mają tam chyba spore problemy i ciekawe, jak to się dla nich skończy - vide artykuł na Phoronix:
Manjaro Linux Developers Experience A Mass Exodus
Pozdrawiam
Mi tam Manjaro się coraz bardziej podoba, ale już zdążyłam zepsuć sobie bluetooth.... Cóż, nawet jak im sie nie uda to są zawsze inne distrae X t 7 3 pisze:Cóż Manjaro jest dla mnie swego rodzaju "ciekawostką". Moim zdaniem nie ma szans na rynku "mainstream" i wsparcie tej Dystrybucji można rozważać jedynie w kontekście hobbystycznym. Zresztą mają tam chyba spore problemy i ciekawe, jak to się dla nich skończy - vide artykuł na Phoronix:
Manjaro Linux Developers Experience A Mass Exodus
Pozdrawiam
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF114 [GeForce GTX 560] (rev a1)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation GF114 HDMI Audio Controller (rev a1)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości