RizOne pisze:Właśnie nie mam płyty z windowsem, bo jest wgrany na dysku. Istnieje metoda żeby go jakoś nagrać? Czy można zainstalować system na czystym dysku z kopi zapasowej jaką się robi przez np. OneKey recovery?
Nasze forum, poświęcone jest konkretnej dystrybucji - Ubuntu. Z pytaniami odnośnie Windowsa, powinieneś skierować się na inne forum. Zanim to zrobisz, zapoznaj się z dostarczoną instrukcją obsługi i/lub sprawdź na stronie producenta tego tajemniczego komputerka, w jaki sposób wykonać kopię systemu, punkt przywracania systemu lub kopię partycji ratunkowej.
Arkosake pisze:Jeżeli nie masz płyty z Windowsem a był on wgrany na Laptopa po jego zakupie to wystarczy skontaktować się z producentem sprzętu i oni dadzą link do poprania obrazu płyty, następnie tylko wypalić i po problemie.
Każdy producent ma swoje warunki umowy i wcale nie jest powiedziane, że zaraz będą rozdawać prezenty. Proponuję zapoznać się z warunkami umowy lub skontaktować się z pomocą techniczną/biurem obsługi producenta sprzętu.
RizOne pisze:A tak jeszcze spytam, czy recovery parition zadziała gdy dysk zostanie wyczyszczony? (w sensie usunę wszystko co jest na dysku, i zostanie tylko recovery)
W teorii? Tak. W praktyce? Różnie bywa. Dobrze wykonana i przechowywana kopia bezpieczeństwa raczej nie zawiedzie...
RizOne pisze:nie mam żadnego klucza na laptopie. Kolega tez nie ma, chyba od 8 już nie dają kluczy.
Skontaktuj się z pomocą techniczną producenta swojego sprzętu i się dowiesz.
RizOne pisze:Jak to zrobić żeby w razie czego można było zainstalować potem windows 8?
Pytanie zapewne jest głupie ale jakoś tak zacząłem się nad tym zastanawiać

Pytanie nie jest głupie, tylko zadane w niewłaściwym miejscu. Ogólna recepta, jak już napisałem wyżej, dobrze wykonana i przechowywana w bezpiecznym miejscu kopia systemu Windows oraz partycji ratunkowej. Jak to zrobić? Najlepiej zapoznać się z dostarczoną do komputera dokumentacją lub obsługą/pomocą techniczną producenta sprzętu. Ewentualnie zapytanie na forum poświęconym systemowi Windows.
Doprecyzuj tytuł wątku, bo w tytule jest jedno, a w treści posta pytasz o coś zupełnie innego:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.