Przepraszam, że tak długo nie odpisywała, testowałam różne warianty ustawień ze starym profilem.
bear7
korzystałam tylko z wtyczki Pipelight z Przewodnika w dziale 4.12.3
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-add-repository ppa:pipelight/stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install pipelight-multi
sudo pipelight-plugin --enable silverlight
sudo pipelight-plugin --enable widevine
i to wszytko z wyłączoną przeglądarką
Dodatki miałam tylko 2: Adblock Plus oraz Super start (muszę mieć jak w Operze stronę startową), wszystko od Mozilli. Więcej wodotrysków nie jest mi potrzebna.
Teraz tak. Stworzenie nowego profilu i wgranie starych ustawień ze starego profilu nie pomogło. Dale FF nie pokazywał loginów i haseł po wpisaniu hasła głównego.
Za radą kolegi
mistrz1 stworzyłam nowy profil, wgrała zakładki z pliku
bookmarks.html, wgrałam na nowo dodatki: Adblock Plus oraz Super start. Teraz jest tak, jak powinno być. Po wpisaniu hasła głównego, na każdej stronie login i hasło są uzupełniane.
Jednak nie wiem jak z wtyczką Pipelight. W Dodatkach/Wtyczki - wszystkie są nieaktywne (białe - zamiast niebieskich), po kliknięciu Sprawdź, czy zainstalowanie wtyczki są aktualne, wtyczka Silverlight Plug-In jest na czerwono Zaktualizuj tera. Klikam na to i przenosi mnie na stronę Microsoftu, gdzie jest Kliknij instaluj. Po kliknięciu przenosi mnie na
http://www.mono-project.com/docs/web/moonlight/.
Z działu Pobierz wynika, że trzeba dodać klucz i zmienić PPA, ale nie jestem pewna.
Laptop MSI GE70 2PE (Apache Pro)-679XPL, CPU: Intel® Core™ i7-4720HQ (2.6 Ghz, 3.6 GHz Turbo, 6 MB Cache) , grafika: NVIDIA GeForce GTX 860M 2GB, zintegrowana karta graficzna Intel HD 4600 , RAM: 8 GB DDR3 (1600 MHz) , HDD: 1000 GB 7200 RPM, DVD+/-RW