TweetDeck dla Chrome i gasnąca matryca
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
TweetDeck dla Chrome i gasnąca matryca
Witam, dzisiaj robiłem kompletny format laptopa, postanowiłem, że dam druga szansę Ubuntu na moim dość leciwym laptopie. Po instalacji i skonfigurowaniu wszystkiego standardowo zalogowałem się do TweetDecka, chciałem napisać tweeta i... po wciśnięciu przycisku nowego tweeta zgasła matryca. Nie idzie wtedy nic zrobić tylko wyłączyć "z buta" poprzez przytrzymanie przycisku zasilania laptopa. Dzieje się tak a każdym razem. Próbowałem już czyścić cache, przeinstalowywać Chrome... dalej to samo. PS. dzieje się to zarówno na rozszerzeniu do przeglądarki jak i za pomocą strony http://tweetdeck.twitter.com.
Ktoś ma jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać? Jest to dla mnie bardzo istotne. Pozdrawiam.
Ktoś ma jakiś pomysł jak ten problem rozwiązać? Jest to dla mnie bardzo istotne. Pozdrawiam.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: TweetDeck dla Chrome i gasnąca matryca
Pewne jest, że Chrome zawiesza system, czego efektem jest dalszy kolej rzeczy od przygaśnięcia matrycy. Spróbuj innej przeglądarki, jak to nie pomoże, sprawdź sterowniki i zainstaluj najnowsze jądro (choć to strzelanie w ciemno, które może pomóc).
-
- Piegowaty Guziec
Mi się wydaje, że system się nie zawiesza bo dysk pracuje normalnie jak gaśnie matryca. Nie chce rezygnować z Chrome. Chciałbym jakoś rozwiązać ten problem.
-
- Sędziwy Jeż
- Kontakt:
Dobrze, martyca przygasa, ale czy komputer reaguje na ruch touchpadem, czy na dotykanie klawiatury?
-
- Przebojowy Jelonek
- Kontakt:
Nikt nie każe ci rezygnować z chrome! Sprawdź czy to samo dzieje się na innych przeglądarkach, a jak nie pasują ci podpowiedzi rozwiązania problemu to nie proś o pomoc.patrykos pisze:Mi się wydaje, że system się nie zawiesza bo dysk pracuje normalnie jak gaśnie matryca. Nie chce rezygnować z Chrome. Chciałbym jakoś rozwiązać ten problem.
-
- Piegowaty Guziec
Bez nerwów. Na Firefoxie nie ma to miejsca, problem występuje tylko na Chrome.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
Utwórz w systemie nowe konto użytkownika (konto gościa sobie odpuść, bo nie jest miarodajne), po czym zaloguj się na to konto i sprawdź, czy na domyślnym profilu (bez instalowania żadnych dodatków) w Chrome problem z dalej występuje po wizycie na stronie.
Które to wydanie przeglądarki? Sprawdzisz to poleceniem:
Czy jak matryca gaśnie, to czy jest jakaś reakcja, gdy próbujesz przejść na systemową konsolę (CTRL+ALT+F1)?
Które to wydanie przeglądarki? Sprawdzisz to poleceniem:
Kod: Zaznacz cały
google-chrome --version
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.