Witam,
Kupiłem sobie adapter bluetooth z wyjściem jak aby nie ciągnąć kabla od głośników przez cały pokój, wszystko ładnie podłączyłem działa jak należy ale gdy łącze się z tym modułem aby głośniki działały bezprzewodowo to pojawia się totalne zakłócenie wifi i nie mam wtedy dostępu do internetu. Korzystam z wbudowanego w laptopa modułu bluetooth. Co da się z tym zrobić, potrzebne są sterowniki, które jakoś pasma podzielą, czy np dongle bluetooth pod usb mogłoby pomóc ?.
Laptop: Samsung 700z5e
Wi-Fi: Intel Centrino Advanced-N 6230
System: Ubuntu 14.04
Router: Pentagram cerberus P 6363
Bluetooth: wbudowany w laptopa, niestety nie wiem jaki to model i jak to sprawdzić
Szukałem, gdzieś rozwiązania ale nic nie znalazłem.
Zakłócenia wi fi przez włączenie głośników bluetooth
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Zakłócenia wi fi przez włączenie głośników bluetooth
Ostatnio zmieniony 08 paź 2014, 23:20 przez jooni22, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Adapter bluetooth jack zakłóca wi fi
Co to za laptop? Co to za bluetooth adapter? Co za Wifi siedzi w tym laptopie? Co za system masz zainstalowany w tym systemie?
Przeszukaj forum pod kątem problemów z Wifi oraz bluetooth. Sprawdź, o wyniki jakich poleceń proszeni są najczęściej użytkownicy. Następnie, wykorzystując znajdujący się po prawej stronie każdego posta przycisk EDYTUJ, edytuj swój post (zamiast pisać kolejny) i wstaw brakujące informację. Jak już próbowałeś przeszukać forum (lub sieć) i próbowałeś jakiś rozwiązań, to podaj, co już próbowałeś (możesz wstawić adresy URL).
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Przeszukaj forum pod kątem problemów z Wifi oraz bluetooth. Sprawdź, o wyniki jakich poleceń proszeni są najczęściej użytkownicy. Następnie, wykorzystując znajdujący się po prawej stronie każdego posta przycisk EDYTUJ, edytuj swój post (zamiast pisać kolejny) i wstaw brakujące informację. Jak już próbowałeś przeszukać forum (lub sieć) i próbowałeś jakiś rozwiązań, to podaj, co już próbowałeś (możesz wstawić adresy URL).
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.