Czarny ekran po zalogowaniu

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
elaen123
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04

Czarny ekran po zalogowaniu

Post autor: elaen123 »

Nie wiem dlaczego, ale po zalogowaniu widze czarny ekran, próbowałem różnych kombinacji i po kilkukrotnym wcisnieciu SUPER + P pojawia mi sie obraz ale inny niz zawsze mialem, wydaje mi się że gnome. Lecz wolałbym mieć te ustawienia co wcześniej. Ktoś moze spotkal sie z takim błędem i wie jak można taki błąd naprawić ?
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Czarny ekran po zalogowaniu

Post autor: bear7 »

Z tym:
elaen123 pisze:pojawia mi sie obraz ale inny niz zawsze mialem, wydaje mi się że gnome.
i z tym:
elaen123 pisze:Lecz wolałbym mieć te ustawienia co wcześniej.
oraz z tym:
elaen123 pisze:Ktoś moze spotkal sie z takim błędem i wie jak można taki błąd naprawić ?
kieruj się do forumowej szklanej kuli:
Obrazek
Choć wydaje mi się, że podając jej taki opis problemu i sytuacji, również ona nie będzie Ci w stanie pomóc.
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.

Wybacz, ale skąd my mamy wiedzieć, co ty miałeś wcześniej, jeżeli ty sam nie wiesz, co masz/miałeś? Nie uważasz, że jak masz problemy z precyzyjnym opisem problemu, to pomocne może się okazać wrzucenie zrzutów ekranu lub nawet nakręcenie krótkiego filmiku?

Poza tym, system raczej tak sam z siebie nie odmawia posłuszeństwa, chyba że grzebałeś coś w plikach konfiguracyjnych, zainstalowałeś lub zaktualizowałeś jakąś felerną paczkę lub sprzęt odmówił posłuszeństwa. Jak już jakaś usterka się trafiła, to czasami warto pomyśleć i napisać, co takiego zostało wykonane na komputerze, zanim się posypał.

Jeżeli liczysz na coś więcej, aniżeli tylko współczucie, to postaraj się napisać coś, co w jakimś stopniu pomoże nam tobie pomóc...
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”